En bra helg

I fredags gick jag direkt hem till Kerran och hennes man efter jobbet. De hade bjudit in till Lussemingel. Massor av folk, vänner och familj, var där och vi bjöds på glögg och ärtsoppa och tillbehör. Så trevligt! Jag satt och babblade en lång stund med Lisa och Anette, och det var verkligen trevligt!

Lisa är Kerrans barndomsvän, och vi bor på samma gård. Anette är Kerrans svägerska. Lisa och jag gjorde sedan sällskap hem, så vi babblade vidare när vi promenerade hemåt.

I lördags var det först barnbarnen, och sen Anita, som ni vet.

Igår när jag kom hem från Anita så rev jag ur sängkläderna och så tvättade jag.  Sen satte jag mig i soffan med söndagsbilagorna. Så mysigt! Spelade Quizkampen med Carina och frågade om hon inte ville komma över en stund. Och det ville hon! Så jag satte på julmusik i högtalaren och tände en massa ljus och så när hon kom så fikade vi och babblade en bra stund.

Jag tog även ett glas likör, som jag fått av Anita. Så god!

Vi konstaterade att det var ett tag sen vi sågs, att det var ovanligt. Men vi hörs av på chatt oftast var dag. Så vi har inte varit helt frånvarande i varandras liv. 😉

När Carina åkt hem så kollade jag på Barnmorskan i East End, det var ett julavsnitt. Och plötsligt så fick jag ett minne av när jag var liten och det var jullov. När jag var liten så var det inte barnprogram dygnet runt på TV, så att se på TV på morgonen var speciellt.  Mamma och jag hade alltid ett godisbord på julen, och på jullovsmorgnar så satt jag med granen tänd och tittade på Jullovsmorgon-programmet på TV. Och, det här var stort, jag fick ta några godisar. På morgonen, före frukost! Jag minns inte om mamma sagt ett visst antal, men jag minns att jag inte satt och vräkte i mig, utan att jag tog några stycken. M-kulor, mammas hemkokta julgodis eller nåt annat. Och igår när jag såg på julen som verkade vara nån gång på 60-talet, julgranarna med samma sorts glitter som vi hade, så fick jag samma känsla som då. Jag blev så himla nostalgisk.

När det var slut så kollade jag på sista avsnittet av Systrarna Graaf. Så himla kul och bra!

Jag hoppas det kommer en till säsong! Och fick jag önska något så skulle det i så fall vara att de visade mer av varje händelse. Nu klämmer de i massor av aktiviteter i varje avsnitt men visar bara som smakprov av varje. Jag skulle hellre se mer av varje händelse.

Sen var det dags att bädda rent för att sen duscha och gå och lägga mig. Tar fram lakanen ur tumlaren och ska bädda, men… Var är underlakanet? Går tillbaka till tumlaren, nä den är tom. Har det lagt sin inne i påslakanet? Nä, där ligger inget underlakan. Går tillbaka in i badrummet och undrar om jag missat att ta ur det ur tvättmaskinen?? Men nej, den är oxå tom. Kollar sängen, jag tog väl bort underlakanet?? Ja, det ligger inte i sängen. Eller, jo fast inte kvar, bäddat runt madrassen. Jag har rivit ur det, men sen har det hamnat under täcket, ihopknölat. Så det har inte kommit med i tvättmaskinen… Suck! Ja, ja, det var ju bara att ta fram ett annat, rent, ur skåpet. Jag har bra koll….

2 reaktioner på ”En bra helg

  1. Jag läste; I går när jag kom hem till Anita så rev jag ur sängkläderna och så tvättade jag.
    VA?? tänkte jag innan jag läste en gång till och såg att du inte kom hem TILL Anita, utan FRÅN Anita! 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s