Kolloträff

Igår efter jobbet åkte jag till Hornstull och så gick jag längst ut på Långholmen. Där ligger ett jättemysigt ställe som heter Carlhälls gård. Jag hade aldrig varit där tidigare, men det var verkligen fint.

Jag träffade ledare och ”barn” från när jag var på kollo! Så himla kul!! Jag var på det här kollot första gången sommaren 1977, och det var första året som det även var tjejer där. Innan hade det enbart varit killar, och de var inte nöjda med att vi kom. Hehe! Så första dagarna fick vi minsann veta det. Men vi hade så himla kul!! Det var bara lite äldre barn så vi hade en helt annan frihet än på det kollo jag varit på innan. Då var man på kollo 25 eller 50 dagar, inte som nu 5 eller 10. Så vi hann ju verkligen svetsas samman. Jag var alltid 50 dagar, dessutom.

När man kom dit så fick alla smeknamn, och mitt blev Misse. Så igår träffade jag Ådern, Chateau, Lucas, Tophat, Biggan och Snöret bland annat. Jag minns att om nån sa ens riktiga namn så var det pinsamt, liksom.

När vi kom till träffen igår så minglade vi först ett tag och babblade med alla som vi (inte eller kanske) kände igen. Sen satte vi oss till bords och Ådern, som var föreståndare mina år där, pratade lite. Så kul att höra gamla minnen, och att det var han som är stridit för att de skulle börja ta emot även tjejer. Sen åt vi en supergod fisksoppa. Efter maten så ställde vi oss upp en och en och talade om vårt kollo-namn och när vi varit där.

Sen gick vi upp en våning och där var en fotoutställning!

Lasse var på sommis (sommarhemmet som det hette) varje sommar och han fotade oss ungar. Varje julafton åkte han sen runt till oss allihop och önskade god jul och gav oss ett foto från sommaren. Vilket engagemang!!

Där är jag. Så liten! Jag var 12 eller 13 år där.

Jag är så glad, dels att jag fått uppleva de här somrarna. Jösses vad mycket kul vi gjorde, och vad härligt att få vara i skärgården hela somrarna! Och jag är glad att några drog ihop oss allihop igår, fixade med Lasses foton, och arrangerade allt. Så värdefullt!

6 reaktioner på ”Kolloträff

  1. 1997 va väl lite sen att vara på kollo?
    Vilken rolig kväll för dig. Ha en underbar alla hjärtans dag. Kram

    Gilla

  2. Wow! Vilket engagemang ❤️ Att åka runt till alla barn. Snacka om att alla blev sedda.
    Så fina foton på er ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s