Nya direktiv för att minska smittspridningen

Idag på jobbet fick vi veta att vi ska turas om att jobba hemifrån. Normalt sett är företaget restriktiva med att låta oss göra det, vi ska jobba på kontoret. Men nu är det ju speciella omständigheter.

Alla ska oxå ta med sin jobbdator hem varje kväll, så om nya direktiv kommer att vi inte ska ge oss ut alls så kan alla jobba hemifrån. Det här innebär ju att vi måste kunna komma in i alla system vi behöver för att kunna jobba. Bossen kommer och ber mig ta med min mobil och dator.

-Jag vet att du är intelligent, säger han och flinar. Nu har jag skrivit en rutinbeskrivning för hur man gör för att kunna logga in hemifrån. Följ den, utan att fråga mig, så får vi se om den funkar, säger han. Han vet ju av erfarenhet att jag må va intelligent, men jag är oxå en teknisk analfabet. Jag tar fram hans beskrivning och hinner inte ens börja innan jag måste fråga; -Jaha, om jag ska koppla upp mig mot mitt Wi-Fi hemma, var på datorn gör jag det?

-He he, ja det får jag lägga till, det tänkte jag inte på att skriva med, säger han och försöker hålla sig för skratt. Hrmph!! Så det hjälper han mig med, och sen fortsätter jag att följa hans skriftliga instruktioner, och resten är inga problem!

– Så bra, säger Bossen, då ska nog de andra klara av det när du gjorde det! Mmm, antagligen….

Nästa vecka kommer ett stort antal kollegor jobba hemifrån, och Jag ska vara på kontoret. Sen skiftar vi veckan därpå. Utom de som tillhör en riskgrupp, de får jobba hemifrån hela tiden. Och det är ju bra! När vi ska till kontoret så ska vi som kan ta bil, och det var faktiskt nåt jag tänkt på i veckan. Med fler som jobbar hemma så finns det väl förhoppningsvis p-platser ändå.

Jaha, men nu är det helg först!! Trevlig fredag, kära vänner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s