Var är min arbetsplats?

Igår började jag jobba på hemmakontoret. Sen åkte jag in till kontoret, hade ett samtal med Bossen och så jobbade jag på en stund. Sen blev arbetsplatsen i bilen! En mobil arbetsplats, alltså! Bossen har inget körkort och det var datorer som skulle delas ut till några av oss. Så jag hade erbjudit mig att vara chaufför. En person utan lokalsinne och en som inte kan läsa kartor skulle alltså åka kors och tvärs över Stockholm tillsammans…. He he!!

Jag visste ju inte att Bossen inte kunde läsa kartor, annars hade jag kört efter Waze. Men vi klarade av vårt uppdrag rätt bra ändå! Stundtals gick det dock hett till i bilen… Det var så klart kö, och efter att vi krypkört, stått still och krypkört ett bra tag så brann det i huvudet. Eller, det kokade. Under huven… Hjälp!! Silverpilen har aldrig betett sig så förut och varit så hetlevrad! Varför just när jag har ett uppdrag med Bossen i bilen?? Måste till och med bilen vara en Surtant, just då??

Men när vi bara stått still en stund med motorn avstängd så blev hon snabbt sitt vanliga coola jag igen! Och vi körde vidare.

Vi började prata olika hundraser och Bossen säger att han vill ha en Toypudel. Va, säger jag, en tanthund?? Han blev en aning förnärmad… Oj då… Jag vet att pudlar är himla trevliga, men det är ju mest tanter som har pudel, eller det var så förr kanske.

På slutet av vår färd hade jag satt igång Waze-appen som även pratar och talar om var man ska svänga. Mycket praktiskt! Bättre än Bossen som glömmer tala om att man skulle ha svängt nyss… Eller som säger, sväng höger, och sen säger Oj, nej jag höll kartan upp och ner, det är vänster!

När Waze gav sin första köranvisning säger Bossen att det minsann verkligen är tantvarning. Blixtsnabbt svarade jag: Ja, men skillnaden är att jag är tant. Det är väl inte du?? Ha, där fick han! Ha ha ha!!

Ja, det var en kul och annorlunda arbetsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s