Rikt djurliv hemma hos mig

Dels har jag fått bananflugor. Ja, eller nåt sånt, för de dök upp när en persika började bli gammal.

Och när jag satt och åt frukost kom det plötsligt en tvestjärt spatserande på fönsterbrädan. Den fick en simlektion (som den inte överlevde..) i toaletten.

När jag hade börjat jobba så brummar något högt, alltså väldigt högt, ute i vardagsrummet. Och det närmar sig… Reser mig upp och då kommer en stor (minst som en gråsparv!) humla mot mig. Hinner bara fundera på hur sjutton jag ska få ut den, så vänder den så snällt och flyger ut genom balkongdörren av sig själv!

Jaha, sätter mig och jobbar igen. Då kommer en fluga och parkerar på skärmen. Den sitter kvar på samma fläck medan jag reser mig och får tag i glaset och vykortet. Fångar den och släpper ut den.

Jobbar ett tag till, och då surrar det irriterat i fönstret bakom mig. Så jag gör om proceduren men den här flugan var inte lika samarbetsvillig. Hen satt liksom inte still! Men till slut så lyckades jag få in den i glaset med kortet över!

Allt detta alltså på bara 1 dag! Och da’n är inte slut än!!

6 reaktioner på ”Rikt djurliv hemma hos mig

 1. Jag vaknade en morgon av att det liksom susade i köket, fönstret var vidöppet och på köksbänken satt en stor skata! Det var vidrigt! Jag gallskrek och efter vad jag tyckte en evighet så flög den ut! Fyfan det var fruktansvärt!

  Gilla

 2. Jag har spindlar här! Jag ryser och mår lite illa när jag ser dem,, så jag förstår inte hur jag skulle kunna låta dem vara som ”alla” säger att man ska. Jag klarar bara inte av dem! Bort!!
  Sedan är det några konstiga saker som ser ut som små skalbaggar, dem har jag stött på några gånger också.
  De och spindlarna kan väl hålla till utomhus! Där ute finns de där mördarsniglarna som man ju ska mörda så fort man ser … De är så Äckliga så jag helst vill blunda och låtsas att jag inte ser dem.

  Men i dag när jag skulle kolla om vinbären var klara för plockning så såg jag att den timjan som växer framför buskarna som marktäckare blommar för fullt och där var det fullt med humlor! Där får de gärna vara och jag ville inte kliva i deras mat, så jag hoppas att de har ätit klart när vinbären har mognat helt så att vi slipper störa varandra.

  Gilla

   1. Åhh, du också? Alla tycker att jag är konstig som bara vill svimma när jag ser en nattfjäril. Fy dom är värst.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s