På tur med pappsen

Igår åkte jag och pappsen till Åland. Han hade sett att de hade skaldjurs- och viltbuffé skapad av svenska kocklandslaget på båten. Jag bokade, men hade missat att kocklandslaget var inblandat. Och det var nog tur… Pappsen hade höga förväntningar och blev lite besviken. Jag tyckte det var gott, men inte så särskilt speciellt.

Nåja, vi tog en drink innan middagen i en av barerna.

Jag hade nya klänningen och skorna på mig, och trivdes kanon med dem!

Efter middagen satte vi oss och lyssnade på Anna Bergendahl som sjöng.

Hon var riktigt bra!

Det var inte alls så fullt på båten, utan lätt att hålla avstånd. Och överallt hade de handsprit. När man hämtade mer att dricka tog man ett nytt glas varje gång, och man tog inte mat själv på buffén. Väldigt bra!

Vi hade en tvåbäddshytt och den ena sängen var soffa. Jag kör in min väska under den så vi inte skulle snubbla. När jag sen fällde ner själva sängen så lutade den in mot väggen och hakade liksom inte i. Men när jag satte mig så knäppte det till och den liksom fastnade. Bra, bra!!

När man reser med pappsen så innebär det att man lägger sig vid 21 cirka. Så jag låg och läste ett tag innan jag släckte. Att man lägger sig tidigt kompenseras sen av att man även vaknar tidigt. 6.30 vaknar jag av att det är tänt och pappsen sitter på sin säng och tittar på mig.

-Vad bra att du är vaken, nu vill jag ha kaffe, säger han. Jag ber att få infohäftet och läser mig till att inget öppnar förrän 8… -Får man somna om då, säger jag varpå pappsen skrattar och går in i duschen. Ja, jag hann ju blunda några minuter när han duschade…

När jag går upp och ska klä på mig så tar jag tag i min väska. Som sitter fast! H E L T fast, stenhårt! Va f*n då?! Jag försöker lyfta lite på sängen, men se det går inte heller. Pappsen försöker lyfta på sängen, men nix, den är plötsligt heeelt stum. Pappsen håller på att skratta sig fördärvad. Det gör inte jag.

Till slut lägger sig pappsen ner på det minimala golvutrymmet och lyckas lyfta lite, lite på sängen. Tillräckligt för att kunna dra ut min, nu buckliga, väska. Phu!!! Och då kunde man vrida på vredet så att sängen gick att fälla upp igen. Och samtidigt höjdes den lite…

När vi gjort det ser pappsen att det sitter en lapp vid vredet: Varning! Klämrisk, lägg inget under sängen. Oj då….

Jaha, så fick vi ju i alla fall lite tid att gå innan cafeterian skulle öppna. Sen gick vi ut på däck en stund och kikade lite. Sen satte vi oss vid ett fönster i cafeterian och löste korsord. Jag har alltid med en korsordstidning när jag och pappsen ska nånstans. Han blir nämligen väldigt (och jag menar väldigt) lätt rastlös. Och han har aldrig med nåt att läsa eller nåt korsord. – Jag ska ju kolla på grejer, inte sitta och läsa, brukar han säga. Mm, vad bra! Jag kan berätta att vi sen igår löst 7 korsord…

Till slut så öppnade de i alla fall och vi fick kaffe och smörgås. Då var jag superhungrig, och pappsen framför allt kaffesugen. Sen knatade vi ut på däck igen. Satt i solen, tittade på alla öar och fina hus och bara njöt. Sen när vi bara såg hav så… Löste vi mera korsord!! Hahaha!! Så varmt och skönt att sitta ute i solen!

Senare så åt vi brunch och efter det så började det dyka upp öar igen. Så då satte vi oss vid ett fönster igen och kollade på den vackra skärgården och alla fina hus.

På den lilla smala ön stod det hus! Så gulligt!

Pappsen skulle gå på toa, och jag satt kvar. Det tog en bra stund innan han kom tillbaka. – Jag gick vilse, jag hittade inte tillbaka, säger han när han kommer. – Jag tänkte att jag får ringa dig så du får komma och hämta mig. Jösses! Jag som hittar skitdåligt, är den av oss två som hittar bäst…

Hur som helst så har vi haft kul ihop, och det känns bra att pappsen fått komma iväg lite. Nu är vi båda hemma igen.

2 reaktioner på ”På tur med pappsen

  1. Jag tackar för ett gott skratt! Klänningen och skorna får toppbetyg! Härligt att höra att ni hade det så bra. Trevlig helg! Lena

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s