Startsträcka

När man liksom inte vill börja med själva städningen, ja då får man en massa annat gjort.

Först satte jag på Sofia Wistams sommarprat och så tog jag tag i disken och ställde upp termosen högst upp i skåpet igen. Känns inte som att det blir fler heldagar på klippor eller strand. Ställde även tillbaka kylväskan på sin plats.

Sen vek jag all tvätt. Det var egentligen inte så mycket, det var bara att 2 uppsättningar lakan tog stor plats.

Så, nu är det dags att ta fram dammtrasan! Eller… Njae, jag skulle ju faktiskt behöva rensa lite bland mina toppar. Nu har Sofia pratat färdigt, så jag sätter på Klara Zimmergrens sommarprat. Och tar fram alla toppar. Och rensar bort några som är slitna eller som jag ändå aldrig använder. Bra, det har jag tänkt länge att jag ska ta tag i.

Nu då, nu ska jag tag i damningen. Och sen dammsuga och så torka golven. Och så avsluta med att skura badrummet!

Men när jag nu ändå rensar… Garderoben, där hänger ju en del som oxå är slitet och som jag aldrig använder. Äh, lika bra att ta det oxå, när jag ändå håller på! In med överkroppen bland allt som hänger där. Hmm, när använde jag den här senast? Kommer jag ta på mig den igen? Nä, den ryker! Just det, den här, den vill jag ha igen!

Till slut har jag lyckats rensa bort en del och det är lite, lite bättre plats i garderoben! Ja men nu, nu måste jag väl börja städa…

Oj, råkar sänka blicken till garderobsgolvet. Ser ett par skor som jag aldrig använder. Vänta nu, de där kan jag lägga i säcken oxå! Fäller ihop mig som en fällkniv och tar ut de skorna. Och ser fler som kan gå samma öde till mötes. Ut med alla skor och så bara in igen med dem jag faktiskt vill ha kvar. Phu, vad skönt att få det här gjort!

Jaha, men nu då? Nä, nu är jag ju hungrig. Bäst att sätta mig en stund med nåt att fylla magen med! Dessutom, har jag inte gjort nog för 1 dag nu? Eller?

2 reaktioner på ”Startsträcka

  1. Mycket bra gjort! Det är en så skön känsla när allt är klar. Men ibland kan startsträckan vara liite väl lång.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s