Blodigt

Jag skulle ju ha tussen i hålet i 30 minuter. Om det då fortfarande blödde skulle jag sätta dit en ny i 30 minuter. Och ja, det blödde. Rejält. Så dit med en ny tuss. Som satt i 45 minuter. Den var genomblöden (finns det ordet, eller uppfann jag det nu??) Och det blödde fortfarande, mycket. Så dit med en ny tuss!

Efter kanske 45-50 minuter så kollade jag den, och den var fortfarande vit längst ut. Så då tänkte jag att det nog slutat blöda, så jag tog bort den.

Behövde inte heller lika mycket smärtis som när tandskrället satt kvar! Så skönt! Vid 7 imorse var jag upp och då tog jag enbart 1 Ipren, och det räckte bra.

Systeryster talade om att Storpudding drog ut en tand för ett tag sen, och hon tog ingen smärtis alls!! Vem är hon, Stålflickan eller??

Vill ni se min glugg? I så fall skrolla ner. Om inte, så sluta skrolla nu. Eller skrolla förbi.

Jag var så sugen på mat, att få tugga, igår!! Fick galen craving efter M’s fläskfilégryta!!

Men fick nöja mig med en kopp slät potatis- och purjolökssoppa, ljummen. Mmm!! Och kaffe med mjölk, ljummen.

Drack med sugrör för att försöka undvika att det kom rätt i gluggen (gluggen låter bättre än ”det blodiga hålet, eller öppna såret eller kratern”)

Till frukost idag festade jag till det med en mosad avokado i alla fall. Yeeeiii!!

Det måste ha blött (blött? Är inte det motsatsen till torrt?) lite i natt ändå. För det var blod vid tanden bredvid när jag vaknade. Ändå låg jag med huvudet på dubbla kuddar, precis som tandläkaren rekommenderat. Men det var bara lite, så det är ingen fara.

Jag har ju inte varken vågat eller velat stoppa tungan i gluggen. Men det känns annorlunda ändå, mot kinden. Tanden innan gluggen känns plötsligt vass, när kinden liksom sjunker in lite vid gluggen. Och då kommer åt på ett annat sätt vid den tanden. Jättekonstigt! Men det vänjer jag mig säkert vid, det är ju nytt och ovant ännu. Men jag kommer absolut vilja sätta dit en ny tand senare, jag vill inte ha gluggen.

4 reaktioner på ”Blodigt

  1. Klart hon är stålflickan 😘
    Sanningen är väl att hon kanske drog en mjölktand o de gör inte lika ont. Kanske 🤪

    Skönt att det slutat blöda nu Iaf 👍🏻

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s