Nyfiken i en strut

Jag är ju alltid så jäkla nyfiken, vill veta vad de gjort med mig när jag opererat nåt. Eller som nu dragit ut en tand. Jag googlade ju och hittade en film där de visade en operation av Halux Valgus när jag hade opererat min fot. Och nu ville jag ju absolut se tanden som tandläkaren drog ut.

Dessutom så vill jag ju se hur det ser ut där tanden suttit. För de sydde ju inte eller så, utan det ska ju läka ihop av sig själv. Så när tussarna äntligen var borta så rotade jag fram den lilla spegeln som sitter på ett långt skaft, en sån som tandläkare har. (Den är en del av mitt morsarv…) Först var det bara alldeles rött, blodigt. Jag hade fått för mig att det skulle vara blodkoagler där som plötsligt skulle ramla ner i munnen på mig. Yyyyääääck! Men det var det som tur var inte! Efter ett tag såg jag att det var som 2 hål, efter rötterna.

Men så igår så hade det förändrats helt. Nu…. Ja, jag vet inte hur jag ska beskriva hur det ser ut. Det är liksom inte ett, eller två, djupa hål längre och det är inte rött. Nu är det mer brunt och ser skitäckligt ut. Först var jag väldigt glad att jag kunde kolla och konstatera att inga koagler var på väg att halka ner i munnen på mig. Nu är jag inte lika glad över att jag kunnat se hur det ser ut….

Hur som helst, det är väldigt gott att kunna äta igen! För igår eftermiddag provade jag försiktigt med en smörgås på mjukt bröd. Och det gick finfint! Tuggar så klart på vänster sida. Och jag vågar mig inte på nåt hårt, utan bara mjuk mat. Så igår åt jag även middag! Tjohoo! Och jag har även ätit mjuk smörgås till frukost nu. Knäckemackor får nog vänta lite. Tänk om en bit hårt bröd, som ju är vasst, råkar hamna i gluggen? AJ!!

2 reaktioner på ”Nyfiken i en strut

  1. Skönt det går åt rätt håll 🙂
    Att kunna äta igen är wooohoo.
    Soppor mättar ju inte så värst

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s