Nekas åtkomst

Idag nekas jag åtkomst till min egen blogg, på datorn. Helskumt!! Tur att jag kommer in via appen på mobilen i alla fall!

Jaha, den stora händelsen igår var ju turen till miljöstugan, som sagt. Det tog i och för sig en bra stund att slänga allt i rätt kärl. Det var ju en del…

En trevligare händelse var att M kom förbi på en snabbfika. Mysigt att ses och bara babbla lite!

På kvällen när jag kollar på TV så ringer det, ett nummer jag inte känner igen. För en gångs skull svarade jag, faktiskt. Brukar inte göra det på okända nummer. Oftast är det säljare, och jag tänker att om det inte är det så kan de lämna ett meddelande.

Men som sagt, igår svarade jag ändå. Det var min mosters sambo. Hon ville tala om att moster flyttat till ett annat vårdhem.

-Hör du aldrig av dig till moster, frågade hon. Och jag tänkte att det vet hon så klart redan att jag inte gör. Så jag svarade bara nej. Då frågar hon varför. Och jag kände bara att det skulle jag kunna svara ärligt på om moster frågar. Men om hon inte bemödar sig utan skickar ett ombud, så varför ska jag? Så jag svarade bara att vi ju inte haft kontakt på så många år nu, så jag ser ingen anledning till att ta upp kontakten nu.

Jag vill henne absolut inget illa, och jag önskar att hon inte var i behov av hjälp med allt. Men jag har inget behov av att ha henne i mitt liv igen. Jag är klar med henne och allt hon gjort.

Och därför retar det mig att jag ändå känner mig så upprörd när sambon ringt. Det var likadant för 1 1/2 år sedan när hon ringde och talade om att moster flyttat till vårdhem. Det väcker ändå en hel del gammalt igen. Tyvärr!

Jag mejlade min syssling i Chicago och skrev om samtalet. Hon svarade att hon förstod precis, och hur mycket moster sårat hennes mamma. Det är alltså mosters kusin. På ett sätt kändes det bra att bli påmind om att det inte ”bara” är jag som tycker att moster betett sig illa genom åren. Jag är liksom inte ensam om att ha valt bort henne, och det är inte utan anledning.

Ja, ja, nog om det.

Det smattrar mot rutorna här. Regnet öser ner. Skönt att sitta inomhus då! Kanske ska tända ett ljus när jag sitter och jobbar?

6 reaktioner på ”Nekas åtkomst

  1. Aldrig lätt att säga upp nära släktingar. Man får ta vara på dom andra nära och kära.
    Trevlig helg Davstav
    Stenis

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s