Syntest

Igår var jag hos optikern för att testa synen. Jag ska ju skaffa nya terminalglasögon och ”vanliga”. Optikern var superbra, så noga! Och jag la till för att få ett mer utförligt test. Allt såg bra ut med ögonen, ingen starr, synnerv, ögonbotten, tryck osv var bra. Men jag behövde ny styrka, framför allt på vänster öga.

Men det är ju så nedra dyrt! Trots att de nu hade 33% rabatt på glasen så blir priset för mina privata brillor över 7 000 kronor. Sen kommer jag få betala en del även på terminalglasögonen. Ja, ja…

Jag köpte med mig sushi hem efteråt. Så kvällen spenderades i soffan framför TV:n.

10 reaktioner på ”Syntest

 1. Jag skaffade abonnemang men då tvingades jag köpa tre par. Två par hade gott räckt. Kändes så där lite onödigt. Men jag tänkte att det finns ju inget direkt andrahandsvärde i glasögon så jag slog ändå till. Två par progressiva o ett par m bara glas för närsynthet. Dessa glas blir också mörkare vilket gör att jag har dem utomhus (typ friluftsliv o promenader osv) var tanken. Men så blev ett par progressiva mins favoriter som jag använder jämt. Bågarna va så jäkla snygga 😉.

  Gilla

  1. Ja, jag kikade oxå på det. Men precis som du skriver så måste man ha 3 stycken. Och jag tycker oxå att det skulle räcka med 2. Så jag måste absolut fundera lite till på det…

   Gilla

   1. I tider av att vi ska försöka tänka miljö i minskad konsumtion så är ju två bättre än tre så det är lite skevt ändå.

    Gilla

 2. Jag har också abonnemang.
  – Solglasögon m styrka. (Till bilkörning o när man är på sem o ligger under parasoll)
  – Progressiva som mörknar ute.
  O så ett par till såna.
  Jag har haft ny styrka på dem varje gång jag kollat synen. O byta till ny styrka i två par glasögon kostar en djävla massa.

  Gilla

 3. Extrakoll hos optikern är bra, men enligt min optiker så är deras mätningar inte helt pålitliga. Men för mig så var det optikern som upptäckte att synnerven såg konstig ut och skickade mig till ögonläkare som upptäckte att jag har glaukom trots att jag inte har för högt tryck! Min syn på ena ögat har förmodligen räddats tack vare optikern (15% är borta, det är svart i utkanten av synfältet, men just nu blir det inte sämre). Men som väldigt närsynt så behöver jag inte bara progressiva glasögon (vanliga och solglas) utan också terminal- och läsglasögon (de progressiva räcker inte för längre läsning), så det är fyra par varje gång!
  Nu har jag opererats för gråstarr på ena ögat och måste skaffa nya glasögon, fyra par igen, så det blir väl min julklapp till mig själv i år. 🙂 Det är mycket pengar varje gång, speciellt när man måste ha de dyraste, mest högbrytande, glasen för att de annars blir för tjocka.
  Men efter alla ögonproblem de senaste åren är jag mest tacksam över att det finns glasögon som gör att jag faktiskt ser!

  Gilla

   1. Bra idé! Jag har inte tänkt så, men du har helt rätt; bågar kan man kosta på om man vill, men alla ska ha rätt att se så bra som det går.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s