Tant på skolbänken

Hjälp… Vad har jag gett mig in på?? Jag har ansökt på jobbet om att få gå en kurs på Berghs, och igår när jag öppnade jobbmejlen så hade jag fått svar. Jag blev beviljad, företaget står för kostnaden. Yeeeiiii! Blev så glad! Och sen livrädd! Nu gäller det att plugga. Och jag älskar att lära mig nytt, men att plugga?! Det vet jag inte ens för det var läääänge sen. Så nu är jag nervös, förväntansfull, glad, livrädd och …. Allt möjligt!!

Mest glad ändå! Spännande att få lära mig mer och förhoppningsvis få nytta av de kunskaperna sedan i jobbet.

57 år (som jag ju blir i januari) och sätta mig på skolbänken. På sista tiden har det liksom landat i mig, just det här med ålder. Jag är snart 60 år. SEXTIO. Jag har aldrig haft nån åldersnoja, men frågan är om jag inte kanske håller på att få det nu. Jösses, 60, det ÄR gammalt. Pensionen är inte allt för långt bort. Om de inte höjer den åldern ännu mer, vill säga. Men hur som helst så är det närmre till pension än till när jag började jobba. Mycket närmre! Och det är inte så att jag har nåt emot att vara gammal, det är mer att jag liksom inte förstår att det är jag som är snart 60. Jag, jag är ju ung? Eller? Nä, just det det är jag visst inte. Så märkligt! Jag förstår liksom inte. Jag kan se andra i min ålder, på TV eller så, och plötsligt komma till insikt: Vi är jämngamla! Jag och den farbrorn. Eller tanten. Jag brukar ju kalla mig själv tant, på skoj. Men tycker inte att jag är tant. Och uppenbarligen glömde jag bort det helt när jag ansökte om att få plugga….

2 reaktioner på ”Tant på skolbänken

  1. Grattis! Så roligt, så spännande och jisses så nervöst!
    Jag håller helt med dig om att 60 är en jättemur att ta sig över. Jag har klättrat över och är 61, men jag har fortfarande så svårt med att jag är så här gammal och jag blev verkligen gammal när jag fyllde 60, så känns det. Inte blir det bättre av att hjärnan inte vill lära sig nya saker och jag känner mig som jag har världens segaste huvud. Det kan visserligen skyllas på min sjukdom, men ändå.
    Men medan jag kämpar med att bli vän med den där gamla tanten som stirrar på mig i spegeln så får du njuta av att vara en 50-någonting student.
    Och du jobbar ju och har ett huvud som fungerar, så det kommer säkert gå jättebra att plugga och det ÄR kul att lära sig nya saker!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s