Klimatet på nätet

Jag har tänkt på en sak. På sista tiden tycker jag att ”tonen” eller klimatet på sociala medier hårdnat och är tuffare och elakare. Alltså bland kommentarerna hos stora bloggare, folk skriver så elaka saker. Om det hänger ihop med pandemin eller om det är något annat, det vet jag inte. Men det gnälls, tjafsas och klankas ner på ALLT.

Det händer absolut att jag läser något eller ser en bild av något och tycker det är knas eller fel. Men jag känner inget behov att att skriva en lång kommentar om det, och definitivt inte att vara elak i en kommentar. Men många, många verkar ha ett behov av att trycka till andra så fort de bara ser en liten möjlighet till det. I en del kommentarsfält är det rena lynchstämningen, även kommentatorerna i mellan. Det övergår mitt förstånd, vad är det som gör att man skriver sånt??

Och att man tycker sig ha rätt att kommentera både utseende och hur man valt att leva eller precis vad som helst på ett elakt sätt? Skulle de här personerna stå framför en annan människa, som de inte ens känner, och säga samma saker?

Förstår man inte att det sårar, eller vill man såra? Är det medvetet man gör så, eller skiter man i vilket? Jag tror att det inte enbart är ungar/tonåringar utan faktiskt vuxna människor som beter sig så här. Folk som absolut borde veta bättre!

Här inne har stämningen aldrig varit hätsk i kommentarerna, men jag har ju inte heller så himla många läsare. Många av er är människor jag känner och ni andra är bara trevliga. Ja, alltså, ni som jag känner är ju oxå trevliga!

Självklart får man säga emot och inte hålla med, det är inte det jag menar.

6 reaktioner på ”Klimatet på nätet

 1. Jag tycker ibland att en del sk influencers själva blivit lite hårdare och tristare i sitt språk, de har på nåt sätt tagot sig rätten att de får tänka och tycka vad de vill . Gud förbjude däremot att någon som kommenterar tycker annorlunda. Plötsligt är det höga taket borta och ”hoten” om att sluta blogga kommer titt som tätt. Många skriver dock med glimten i ögat och på nåt vis upplever jag att de även kan ta en kommentar som kanske inte håller med till 100%. Men visst, de finns de som skriver fördj-liga kommentarer och då kanske bloggaren ska överväga att stänga kommentatorsfältet ett tag.
  Lång kommentar men det får du stå ut med!😀

  Gilla

  1. Haha!! Jag står gärna ut med långa kommentarer, och jag håller med. En del bloggare skäller och härjar och får de mothugg så snälla det bland kommentarerna lika illa även från det hållet. Så tråkigt!

   Gilla

 2. Jag håller med er alla! Trist när det blir negativt. Men tyvärr så har jag många gånger blivit ledsen när jag läser bloggar då vederbörande fullkomligt struntar i vad som gäller angående Corona! Där och då kan jag förstå att folk ger en negativ kommentar. Men om den är genomtänkt, det vet ju inte jag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s