Alltså, Bossen, han är inte som alla andra

Igår skulle ju min avdelning på jobbet träffas utomhus. Vi var på Hellasgården, och möttes upp på parkeringen. Jag var så klart där först, min vana trogen att åka hemifrån i GOD tid när jag inte vet hur lång tid det tar att ta sig dit. Vi skulle mötas klockan 10. Jag var där 9.25…

Så jag knatar runt lite och väntar på de andra. Som jag ju hade svårt att känna igen… För annars ser vi inte ut som polarfarare när vi ses. Alla hade ju, precis som jag byltat på sig en hel massa kläder! Allt från skoteroverall till termobyxor. Och alla hade ju mössa nertryckta på skallen, så det var lite svårt att se om de var nån jag kände när de började droppa in. Men vi hittade varandra och vi fick en varm kopp kaffe först, och en macka.

Så glider en taxi in på parkeringen. En taxi till Hellasgården? Ja min tanke var direkt: Nu kommer bergis Bossen. Jajjamen! Ut kliver Bossen, för dagen iklädd…. Tadaaa!! Jeans och jeansjacka! Alltså va?? Och på fötterna skinboots med tunn sula. Visserligen är jeansjackan med teddyfoder och så har han en halsduk. Men man kan lugnt säga att han stack ut mot oss andra. Och han fick dessutom stå ut med att vi retade honom! He he! Men han hävdade bestämt att han inte frös! Och han hackade faktiskt inte tänder en enda gång, så det gjorde han nog inte heller.

När vi fikat och ätit macka, så packade vi med oss korvar, ved och tillbehör i diverse ryggsäckar. Och så fick vi en fråga att diskutera. Sen gick vi 2 och 2 eller 3 på en prommis samtidigt som vi pratade. Sen stannade vi och berättade för varandra om vad vi kommit fram till. Knatade vidare och babblade lite till.

Så småningom kom vi fram till en grillplats där jag och en kollega hjälptes åt att tända på veden vi släpat med oss. Det vill säga, ”vi” lika med Bossen. Vi tyckte att han som var tunnast klädd nog behövde bära tungt för att hålla värmen! Hi hi!

I alla fall så fick vi bra fjutt på elden och efter en stund blev det lagom så vi kunde grilla korvar. Gott! Undertiden så bara umgicks vi och hade trevligt. Och under över alla under: Jag frös INTE alls på hela dagen!! Inte ens om tårna!!

Vi grillade marshmallows till efterrätt och jösses så goda de är när de smälter! Jag är inte förtjust i dem annars, men grillade så är de supergoda! Vi hade jättetrevligt och vi diskuterade lite olika saker som gällde jobbet. Och det kändes verkligen kul och peppande att ses!

På promenaden tillbaka så svarade vi på en Quiz, och inte för att skryta, men mitt lag vann!! He he!! Enbart för att vi gissade bäst, för vi hade verkligen ingen aning om de flesta svaren, får jag erkänna.

En kollega som körde bil gav mig skjuts hem sedan. Så snällt!! Det var trots allt rätt skönt att koma in i en varm bil, och det var väldigt skönt att sitta ner. Vi var alla överens om att vi hade en supertrevlig dag tillsammans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s