Rörigt

Bossen hade helt rätt i att det var en enda röra på kontoret. När jag kom in igår så satte jag igång och släpade kartonger, slängde gammalt, slängde tomma kartonger, fyllde på i tomma hyllor och ställde i ordning. Och mejlade serviceavdelningen att vi behövde påfyllt med block och pennor. Det var helt tomt i skåpet där sånt ska vara.

Så, vem kan påstå att kontorsjobb är stillasittande? Jag föreslog för Bossen att jag ska få nåt slags tunga-lyft-tillägg på min lön, för ingen annan lyfter lika mycket och tungt som jag på jobbet. Men nä, han var inte inne på det spåret. -Jag försöker ju vara lite innovativ här, sa jag lite stött. -Ja, jag har aldrig sagt att du inte är innovativ, svarade han då. Varpå jag blixtsnabbt sa att då vill jag ha det i stället, ett innovativ-lönetillägg! Då skrattar karlskrället! Hrmph!

När jag röjt runt på kontoret så satte jag mig och jobbade med mina vanliga arbetsuppgifter. Och hälsade på några nya kollegor som börjat under året som jag mest varit hemma. Så kul att träffas ”på riktigt”! De visste vem jag var, eller snarare så kände de igen mitt namn, för de har skrivit ibland och frågat om hjälp med saker. Jag brukar ju mejla ut att om våra vanliga svara-på-frågor-och-hjälpa-till-med-knepigheter-personer inte är på plats så hjälper jag gärna till om jag kan. Så nu var det kul att faktiskt ses oxå!

Efter jobbet så åkte jag vidare till Ikeas Click and collect utlämning. Jag hade beställt och betalat för en lampskärm, och när jag kommer dit så är det knökfullt. Det finns 1 plats men det är supertrångt för bilen till höger står alldeles för långt till vänster, så en bra bit in i den lediga rutan. Jag var ju tvungen att klämma mig in i den rutan i alla fall, så jag ställde mig närmre bilen till höger än den till vänster för att kunna ta mig ur.

Sen klev jag ur för jag hade inte handlat på Click and collect tidigare och visste inte riktigt hur det gick till. Men vid ingången så läste jag att jag skulle vara kvar i bilen och logga in via en länk i mejlet jag fått. Så jag går tillbaka. Då står en kvinna vid bilen till höger om min. -Är det här din bil?? Säger hon argt. Ja, det stämmer, den är min säger jag samtidigt som jag försöker få ordning på min inloggning för att få min vara. -Jaha, det var ju tur att du kom, du har parkerat in mig, säger hon upprört. -Ja, du står ju i både din ruta och den här, så självklart blir det trångt för dig då, svarade jag. -Varför parkerade du här då? svarar hon mig. För att det var den enda lediga, svarade jag. -Det finns ju massor av lediga platser, snäser hon och viftar ut över parkeringen. Suck, hon tror alltså att det här är en vanlig p-plats, trots stora skyltar… Nej, det här var den enda lediga till Click and collect svarar jag, och fortsätter att följa instruktionerna i mitt mejl för hur jag ska logga in och anmäla att jag är där och på vilken plats jag står. -Ska du åka snart, frågar kvinnan då. .Nej, jag ska inte åka, jag ska hämta mina varor, svarar jag. Då ber hon mig att backa ut, och jag svarar att ja, alldeles strax, jag ska göra klart min inloggning.

-Jag förstår inte hur man kan parkera som du, och parkera in en annan bil, säger hon då. Jag svarar att om HON parkerat på rätt sätt så hade hon inte fått trångt på förarsidan. Ja, men man kan ju ändå inte parkera in en annan bil (jag vill bara påpeka att det fanns plats att öppna hennes dörr. Trångt, absolut! Och på passagerarsidan fanns GOTT om plats så klart… så hon kunde absolut ta sin in i sin bil.) Jag svarade igen att det var den enda plats som var ledig när jag kom. -Jag hade ändå aldrig parkerat där, säger hon högdraget. Då log jag och sa att då är du en finare människa än jag då. Då blev hon tyst, och jag satte mig i min bil, gjorde klart min inloggning eller incheckning eller vad de kallade det. Och sen, sen backade jag ut så att hon enkelt kunde ta sig in sin bil.

Om hon varit lite ödmjuk och medgett att hon alltså både parkerat på en plats som inte var en parkeringsruta och dessutom ställt sig så att hon tog upp 2 rutor så hade vi inte behövt tjafsa alls. Men nej, det var jag som gjort allt fel! Jag skulle inte ha använt den (enda lediga) rutan. Suck…

4 reaktioner på ”Rörigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s