Jättemycket måndag

I helgen skulle ett av våra system uppgraderas så vi skulle starta datorn en vända under helgen. Och det gjorde jag. Ändå kunde jag inte öppna det systemet igår när jag skulle jobba. Så jag ringde IT-supporten. Som talade om att man skulle startat datorn och låtit den stå på i ett par timmar i helgen… Jaha, den lilla detaljen hade jag missat. Så, om jag nu bara hade datorn igång så skulle det strax uppdateras och jag skulle få ett besked om att starta om datorn så skulle det funka sen. Skrev till Bossen och talade om läget och så tog jag tag i en del som jag ändå kunde göra utan just det systemet. (Som liksom är vårt främsta system i jobbet…)

När det gått ett par timmar utan att jag fått nåt besked om att starta om datorn (som jag ändå hade testat ett par gånger. För säkerhets skull…) så ringde jag IT-supporten igen. Då hade de talat in ett meddelande att det var ett fel med just det här systemet som man jobbade med och det skulle vara klart om si och så länge. Jaha… Okej, skrev igen till Bossen och talade om läget och fortsatte att leta uppgifter jag kunde sköta utan det här systemet.

Till slut hade si och så länge gått utan att systemet ännu hade uppdaterats och bett mig starta om datorn, så jag ringer supporten igen. Där går samma meddelande ut igen, och de säger fortfarande att det är ett fel som ska vara åtgärdat om si och så länge. Men den här gången lägger jag inte på då utan väntar så att jag får prata med någon. Jag kommer fram och talar om att jag är en av dem som inte fått uppdateringen och att jag hörde att det skulle ta si och så länge när jag ringde för si och så länge sen så nu undrar jag NÄR det kommer vara klart. Han som svarade sa: -Va, vänta, vad då?? Okej, jag drar allt en gång till, lite mer utförligt. Han svarar: Eeeehhh, jaha… Vänta lite. Och knappar på mute. Jag väntar. Och inser att han vet inte vad jag pratar om. ALLS! Vilket ju verkligen känns förtroendeingivande. När han kommer tillbaka så mumlar han att han ska lägga en incident. Sen blir det tyst. Jag väntar. Efter en ganska lång stund av tystnad frågar jag om jag ska göra något? Vad händer? -Ja, alltså jag lägger en incident på din användarprofil nu, så då kommer någon att pusha in uppdateringen i din dator. -Jaha, okej. Men det är ju en incident redan, ni säger ju det i ert talsvar när man ringer er?? -Jaaa, men nu blir den på din dator….. säger han tveksamt. Okeeeej….. Jag talar om att det här är det system som hela vår verksamhet bygger på, vårt huvudsakliga arbetsverktyg, och om han kan så får han gärna se till att snabba på processen. Han mumlar nåt…

Skriver till Bossen och talar om vad som händer. Eller snarare inte händer. Han reagerar typ som jag: Men va f*n, det har ju legat en incident på det här sen i morse! Japp, det har det…

Sen var det dags för lunch. Efter lunch så kommer ÄNTLIGEN beskedet att jag ska starta om datorn, och sen funkar systemet faktiskt! Gud ske lov!!!

Men se då kommer nästa problem… Vi har ett helt nytt telefonisystem. Som jag varit med och testat innan release.. Och nu ber Bossen mig hoppa in och ta några samtal då det är kö. Absolut, jag ska bara ringa upp en kund som jag lovat ringa när jag fått igång systemet som skulle uppdateras. Sagt och gjort! Men, va F*N??! Jag kan inte ringa ut!! Där och då funderade jag starkt på att bara stänga av allt och gå och lägga mig!!!

Skriver till min kollega som är support för nya telefonin, vi ringer upp via Skype och jag delar skärm med henne. Vi kollar på ALLT men nä, vi kan inte lista ut vad felet är. Så jag gör om det med kollegan som är huvudansvarig för nya telefonin (efter Bossen som är den som är Över-Boss för det). Jag delar skärm med henne och hon kollar på hur det ser ut och vad som händer. Vi letar fel men hittar inget och hon frågar om det fungerade i fredags, som var första dagen med den nya telefonin. Och ja, det gjorde det ju. Vi stänger ner allt och jag loggar in igen, och hon ser min skärm när jag gör det. Och… Host… Harkel… Det var inget att felanmäla. Ja, utom min hjärna, kanske… Jag hade missat en grej i de urtifjurton stegen i inloggningen! Och den detaljen, som jag nu missat, har jag alltså gjort rätt ALLA andra gånger när jag loggat in både under testen och i fredags. Men igår var det som bortblåst! Alla de gånger jag startat om datorn igår, då jag fått öppna upp programmen igen, så har jag gjort fel… Suck!!!

Skriver till Bossen (igen) och berättar att nu funkar det, och ber honom att inte fråga vad som var fel! Vilket han vänligt nog inte gör heller..

Jaha, och som om inte det räckte med det här… När jag jobbat klart så ska jag ringa och boka tid hos min antidepp-doktor för att få nytt recept på antidepp-piller. Vi har en Sjukvårdsförsäkring via jobbet, så man bokar tid via den, man kan inte kontakta läkaren eller kliniken direkt. Så jag ringer upp vårdförmedlingen, som ser vem jag gått till och sköterskan ska boka en tid för mig Men, hon hittar inte den läkaren. -Okej, jag söker på kliniken i stället, säger hon. Men nä, inte heller kliniken får hon upp. Under tiden tar jag upp Hitta.se och söker på kliniken. Nix, nada kommer upp. De har lagt ner? Bytt namn? Vem vet?? Och sköterskan säger att eftersom det är ganska sent på eftermiddagen, så finns ingen hon kan be om hjälp. Så jag måste återkomma idag före lunch.

Känns så där om jag måste byta läkare. Eller snarare att jag inte kan få en remiss till en ny läkare så att min anamnes kan följa med. Att behöva börja om med en ny läkare som inte vet ett smack om historiken. Nu är jag ju, och har varit ganska länge, stabil. Men om jag ska byta läkare så önskar jag ju att den nya får ta del av gamla journaler. Jag har känt mig trygg med honom, han känner mig, och jag vet att jag får hjälp när jag dippar. Blä!

Hade svårt att somna på kvällen, det snurrade i huvudet. Våren kommer, och om jag dippar så är det ofta just på våren. Tänk om den här läkaren (vem det nu blir) tycker att jag inte ska äta anti-depp? Tänk om jag inte hinner få en tid innan mina piller tar slut, så att jag inte ens kan trappa ner utan tvingas bara sluta abrupt?

Okej, nu googlade jag. Då får jag upp att kliniken stängde april 2020. Och på hemsidan står att man får kontakta sitt försäkringsbolag som får boka tid hos annan vårdgivare. Suck!! F*n!!!

6 reaktioner på ”Jättemycket måndag

 1. Ohoj vilket slit innan allt funkade.

  Skit fan på att du måste byta läkare 😦
  Fick också byta för nått år sen då min läkare jag haft i över 10 år bara slutade :/
  Har iaf haft turen att hitta en läkare som är snäppet bättre än den förra 🙂

  Gilla

  1. Om man byter läkare för nåt ”vanligt” eller typ en bruten fot, så är det liksom ingen jättegrej. Men jag blir alltid orolig att jag inte ska kunna få en ny person att förstå. Och då blir det så tufft!!
   Jag är glad att det blev bra för dig med den nya läkaren!

   Gilla

 2. Måste fråga om supportfirman. Heter dom Visolit månne?? Låter precis som hos oss nämligen. Dom kan en knivsudd mer data än mig. Då ere inte lätt att vara support. Hare gött.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s