Flugdj*vlarna

Igår slog jag ihjäl cirka 10 stycken av de små irritationsmomenten som flyger runt här hemma! TIO stycken som jag med mina händer alltså hade död på. Nu är jag inget mattegeni, men många procent fler än det är som drunknar i mina burkar med smaskigheter som står överallt! Så min strategi kanske helt enkelt ska vara att gå en hel dag och bara leta flugdj*vlar och klappa till dem så fort jag får syn på en? Undrar om det är ett giltigt skäl för tjänstledighet från jobbet??

Jag fortsätter att hälla kokande vatten i avloppen, men jag tror faktiskt att jag snart ger upp om de här fällorna. De gör knappt skillnad ändå ju.

Så, över till något heeelt annat! Idag är ingen vanlig dag, idag är det Pappsens födelsedag! 80 år blir han, min papps. Galet gammal är han nu. 😉 Men, peppar, peppar, pigg och frisk! Han klarar sig bra själv hemma. Alltid städat och fint. -Ja, om Styvmor tittar ner på mig så ska hon se att det är lika fint här hemma som när hon levde, säger han.

Varje dag tar han en timmes promenad. Han går inte lika snabbt längre, men han knatar på. Lilla Pappsen! Ställer alltid upp om man ber om hjälp med nåt praktiskt eller om man vill ha skjuts. Som jag längtar efter att få ge honom en rejäl kram!!!

14 reaktioner på ”Flugdj*vlarna

 1. Min mor gick bort den 28 feb och det jag saknar enormt är att jag inte hade kramat henne på 1 år…. så nu får pappa en kram varje gång jag är där…..

  Gilla

 2. Grattis till din pappa!
  Angående flugorna så häll diskmedel i köksvasken och låt stå över natten, för där finns det säkert en massa ägg och dom överlever inte diskmedlet. Förlåt om jag tjatar om diskmedlet, men det funkade hos mig. Lycka till!

  Gilla

 3. Grattis till din pappa. Läser din blogg varje dag och funderar på om du kanske har för mycket diskmedel i så att flugorna inte går ner av den orsaken. En eller två droppar bara så att ytspänningen försvinner. 😊

  Gilla

  1. Hmm, ja kanske. Tycker inte jag tog mer än så, men nåt fel verkar det vara.

   Vad roligt att du läser här varje dag, och tack för grattishälsningen!

   Gilla

 4. Just det, vi delar dag din pappa och jag. Hoppas hans dag varit fin trots allt.
  Antingen är det här någon annan typ av flugor eller så är blandningen fel.
  Berätta hur du gör. Och jag håller med Rita, verkligen bara en droppe eller två med diskmedel.

  Gilla

  1. Grattis i efterskott!!! Jag misstänker att jag kan ha haft för mycket diskmedel, även om jag tyckte det bara var en droppe. Men jag har en pump i flaskan så svårt att avgöra.

   Gilla

   1. Tack snälla 🙂 Pumpa lite på en sked och låt det rinna ner bara en droppe i skålen. Har läst någonstans att dom inte går på det om dom känner av diskmedlet.

    Gilla

   2. Jag har tagit bort alla, men blandat en ny. I den hade jag massor av sirap och vinäger, lite vatten och bara 1 liiiten droppe diskmedel. Får se hur det ser ut i den imorgon.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s