Mammas födelsedag

Idag skulle min mamma fyllt 77. Tyvärr så dog hon redan 1988, när hon bara var 44 år. Och jag 24.

Min mamma var en klok, rolig och lite galen mamma. Hon älskade skämt, fest, att läsa, se film, gå på teater och opera. Vi hade abonnemang på Stadsteatern när jag kom upp lite i ålder. Mamma älskade sol och sommar! Vi hade en superliten balkong, men mamma la ut ett tjockt täcke på golvet och så låg vi där i timmar och läste högt för varandra ur en bra bok.

Hemma hos oss var alla alltid välkomna. Jag hade ofta, ofta massor av kompisar hemma, och ofta sov de över. Då satt vi sent på natten och drack te med mamma i köket och babblade. Mina kompisar anförtrodde sig ofta till min mamma. Pratade om saker de inte ville eller kände att de kunde prata med sina egna föräldrar om.

Idag tänker jag lite extra, så klart, på min mamma.

4 reaktioner på ”Mammas födelsedag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s