Vårflod

I min näsa är det nu vårflod! Det rinner, som vatten. Och det är så lite i taget att det liksom knappt går att snyta sig, det kommer bara nån droppe. Men heeela tiden… Och ögonen känns svullna och som att de skulle vara geggiga. Men det syns inget och det är ingen gegga. Väldigt märkligt!

De senaste 2-3 åren har jag blivit så här på våren, så uppenbarligen har jag utvecklat nån pollenallergi. Oxå rätt märkligt, om än inte omöjligt. Jag har nog inte hört om nån annan som blivit allergisk i 50-års åldern tidigare. Så jag är unik!

Igår, efter en intensiv arbetsdag, när jag slutade kl. 16 så tog jag på mig jackan och knatade ut och gick en prommis. Solen sken och jag ville komma ut lite. Så skönt!

När jag kom in igen så tog jag fram silkepilen och tog bort de numera mycket färre håren på benen. Eftersom jag ju hunnit sitta 1 dag i solen så kör jag inte IPL mer nu. Man ska absolut inte sola när man kör den. Så det får bli när jag bleknat igen nästa vinter.

Sen var det soffan och TV resten av kvällen.

Idag börjar jag jobba kl 15 så jag har haft sovmorgon. Underbart! Och har suttit länge och ätit frukost i sällskap av M. Fast enbart via telefon. Hon messade och frågade om jag jobbade eller om hon kunde ringa. Så det var trevligt att få sällskap vid frukostbordet! Ska ta mig ut på en prommis igen, och sen handla innan jag ska jobba i eftermiddag.

10 reaktioner på ”Vårflod

  1. Nix, sorry att säga det men du är icke unik. Inte i detta fallet i alla fall 😂 Min allergi började för 3-4 år sedan och jag har fyllt sextio. Sega i starten 😂

    Gilla

  2. Jag har inte pollenallergi (tror jag) men däremot nyligen konstaterad ansträngningsastma…vid 65 års ålder!

    Gilla

      1. 🙂 näe, jag fick Bricanyl…Å den glömmer jag ofta när jag ska träna(1-2ggr/v).De ggr jag kommer ihåg den är det faktiskt skillnad! Till det bättre. Så det är jag och de norska skidåkarna som prestetar på topp pga astmamedicin!😁

        Gilla

  3. Jag är allergisk och har börjat äta medicin nu inför pollensäsongen som annars kan bli jobbig som tusan. Det finn så många bra på apotek, men fråga efter en som du inte blir trött av, annars kan du bli bra trött. Förresten så blev jag vaccinerad med 1 sprutan idag👍🙏

    Gilla

    1. Å, men grattis till vaccin!! Jag kommer boka direkt när jag får. Men för en gångs skull är jag för ung, ännu. Vem trodde det, när man är 57??

      Gilla

Lämna en kommentar