Anitas brygga

I fredags direkt när jag slutade jobba så hoppade jag in i bilen och åkte mot Anitas brygga. Dr Gudsonen och Gudsonenssambo kom och plockade upp mig med båten och på ön var redan Anita, Håkan, Nästangudddottern och Otto (taxen). Gladast av alla när jag kom var Otto som hoppade runt mig i vild glädje! Lilla vovven!

Det håller på och renoveras/installeras badrum i alla husen, så det finns just nu enbart kallvatten, där det alls finns vatten. Utom i uteduschen, så där kan man duscha varmt. Och 1 fungerande toalett. Så det funkar!

I fredags lagade Håkan supergod inbakad lax med spenat. Så himla god, och väldigt vackert när han ställde fram den på matbordet! Sen tog vi med chokladkaka och hallonsås och knatade ner till bryggan och åt efterrätt. Kallt, alla hade mössa/luva och varm jacka. Men ändå, sitta på bryggan i skymningen, det är ju härligt!

På lördagen vaknade vi till strålande sol! Så vackert att se ut över vattnet när himlen är klarblå och det är alldeles stilla! Vi fixade lite utomhus, plockade undan spillvirke som låg under ett hus, flyttade på tegel och nåt annat som jag inte vet vad det heter. Nåt slags block som man bygger av. Under huset kröp, eller snarare ålade, jag för att få ut det som låg där. Nästanguddottern kom för att hjälpa mig och såg mig inte. Så jag hör en orolig röst fråga var jag är. Då såg hon mina fötter sticka ut under huset. Ha ha ha!

Sen tog vi fram en utematta och la på trädäcket där loungegruppen står. Det blir så himla fint och ombonat med en matta! Och så grillade vi olika goda korvar till lunch och åt ute, sittandes i gruppen och såg ut över havet. Vid det laget var det dessvärre grått och inte lika skönt längre. Men vi gav inte upp, vi satt ute och åt!

Men sen var vi frusna, så Dr Gudsonen tände i bastun. Så himlaskönt att tina upp och bli rejält varm! Vi satt och babblade och hade trevligt i bastun, sen ut och ta ett dopp och så in igen. Iskallt, minst sagt, i vattnet, men ändå. Bada!!! Eller ja… doppa sig. Snabbt!

När jag kände mig varm och nöjd med bastande så knatade jag till uteduschen och tvålade mig lite innan jag knatade in och torkade mig, och klädde på mig. Anita låg i soffan och vilade och jag tänkte göra henne sällskap. Men… sen insåg jag; varför gå ifrån sängen för att lägga mig i soffan? Kröp ner och sussade så himla gott en stund!

På eftermiddagen tog jag, Nästanguddottern, Gudsonenssambo och Dr Gudsonen en tur med båten. Då sken solen igen och det var så fint att ta en båttur!

Till middag var det 3-rätters. Baconlindad sparris, grillad entrecote med vitlöksfrästa grönsaker och sen citronmarängpaj till efterrätt. Så VÄLDIGT gott alltihop! Och jag åt alla 3, men lite av allt. Alltså pajen, Håkan hade gjort egen lemoncurd och pajen var så himla jättegod!

Söndagen var grå, men stilla till att börja med. Jag tog Otto och knatade runt lite på tomten. Bakom huset finns en höjd vi tog oss upp på, och där var det så fin utsikt över vattnet! Sen var vi ner på bryggan, och då sken solen! Dr Gudsonen och Gudsonenssambo stod och fiskade och jag satte mig i solen en stund och bara njöt av vågskvalp och tillvaron i största allmänhet! Så himla rogivande med vågskvalp! Anita kom och gjorde mig sällskap efter en stund.

Sen knatade vi upp till trädäcket och loungegruppen och tog en fika som Nästanguddotterna dukat ut. Gott med varmt te, för det var kalla vindar. Vi satt en stund och babblade och hade det trevligt. Sen gick jag in. Jag hade lovat att ta bort tyget från soffan, det skulle med hem för tvätt. Så jag brottade av det från alla kuddar. Hade nästan behövt en barnmorska för i alla fall 1 av kuddarna. Väldigt liten öppning för en mycket större kudde att ta sig ut genom! Sen skulle jag ta bort tyget från själva soffstommen. Men där stötte jag på patrull! Armstöden hade man behövt skruva loss för att kunna ta bort tyget. Då bestämde vi oss för att låta det sitta kvar! Men när vi höll på och försökte se hur det såg ut så insåg vi att det nog var en bra idé att dammsuga under… Så Dr Gudsonen och jag brottade undan hörnsoffan i olika delar och så dammsögs och torkades golvet där under. Soffan är så låg så dammsugaren går inte in under, så det var ganska välbehövligt att göra rent under.

Dr Gudsonen och hans sambo lagade sen kronärtskockspasta till lunch. Mmm, oxå supergott! Sen packade vi ihop, bar ner packning och återvinning till båten och åkte hemåt igen.

Det var en så mysig helg! När jag kom hem så packade jag upp och sen kollade jag på Eurovision, Fire Saga. Lite kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s