Ledig

Ursäkta frånvaron, men jag har verkligen varit ledig. Så skönt och en underbar helg! 10 minuter efter att jag slutat jobba i onsdags kom M och L och plockade upp mig utanför porten. Sen åkte vi ut på landet. Sussade gott i kammaren, och vaknade till strålande sol på torsdagen. Jag vaknade först, fixade kaffe och tog med frukost ut. M och L kom upp och kom ut de oxå. Jag tog på bikini och satt ute i en badenbaden. Babblade med M, läste och bara mådde gott! Det var alldeles stilla och sommarvärme. Jag tog en vända och fixade lite, med betoning på lite, på tomten. Annars var det badenbaden mest hela dagen.

När det var dags att tvätta av sig svetten så knatade M och jag ner till bryggan. Och jag ställde mig på badstegen och blaskade mig med tvål. Och insåg att vad fasiken, om benen inte domnar bort så kan man nog sjutton doppa sig! Så ett snabbt dopp blev det för att skölja av hela kroppen! Efteråt kollade jag termometern, 14 grader. Badbart! -Du är inte klok, sa M, som satt på bryggan och doppade en tå.

M lagade en supergod kycklinggryta med ris till middag och vi dukade utomhus. MochLsdotter med familj kom oxå och vi satt ute i kvällssolen och åt gott och hade trevligt. Tjejerna dansade och hade show för oss. Gullungar!

Fredagen var grå, så M och jag åkte in till Arboga och knatade in på Pops. Jag köpte en till av mina favoritBH:ar. Vi kollade runt en del där inne och jag hittade även strumpor och en klänning i bambu. Så mjukt och skönt material! Sen var jag in i en annan affär, Titt In, men hittade inget jag fastnade för. Så jag knatade in till M som var i mataffären och så handlade vi tillsammans.

Lördagen var ännu gråare och dessutom rätt kall. Och då hade jag vant mig av med att klä mig varmt, tydligen. M, MochLsdotter och jag var på loppisrunda och jag frös som sjutton! Sista loppisen vi var på så gick jag runt inlindad i en gammal filt som låg i bilen. MochLsdotterssambo ville att vi skulle kolla efter ett trädgårdsredskap, en slags jordhacka (har ingen aning om vad det kan heta..) och jag hittade en sån. Så jag la den över axeln och gick och letade efter MochLsdotter. Hon som hade loppisen skrattade och sa att jag såg ut som liemannen. Ha ha ha!

M och MochLsdotter gjorde några fynd, men allt jag köpte var 5 DVD-filmer. Vi kollar ju på film på landet, vi har inga TV-kanaler. När vi kom hem så klädde jag på mig, drog en yllepläd över mig och la mig och läste. Höll fasiken inte på att tina upp på hela dagen. Jag var kall rätt igenom! Och på eftermiddagen så började det regna, det vräkte ner! Underbart när man ska ut och kissa i busken. Inte helt lätt att sitta på huk, hålla undan byxorna och ha koll på paraply samtidigt, men med några års vana så går det!

På kvällen kollade vi på film och satt och myste.

Igår, söndag, var det rätt soligt igen. Vi åt frukost utomhus, och satt en stund och babblade. Sen tog jag disken, M och L plockade undan utomhus och så packade vi ihop och åkte hemåt. Stannade på vägen hem och åt thaimat.

När jag kom hem så bara släppte jag packningen i hallen, hoppade in i duschen och sen snabbt hem till Nettis, Toyboy och barnen. Korven var gosig och ville kramas, bli buren och sitta i knä. Bäbis var purken, och jag frågade varför. -Mamma är dum, sa hon trumpet. Men hon ville inte berätta vad för dumt mamman gjort. Det visade sig att det snarare var hon själv som gjort en lite dum sak… Hon hade klippt sönder en leksak, för hon ville se vad som fanns inuti. Och vad som fanns inuti hade hon och Nettis pratat om redan, men nyfikenheten tog väl över.

Toyboy, Nettis och jag bokade biljetter till Gotlandsfärjan tillsammans. Så nu är det klart, bokat och betalt! Yippieee! Sen åkte jag hemåt igen. Tog med en liten skål jordnötter och 1 glas vit sangria och satte mig i min nya soffa och kollade på TV. Då och då gick jag upp och fixade nåt i vardagsrummet. Bytte plats på lampor flera gånger och nu är jag supernöjd! Det blev så himla fint!! Jag är verkligen nöjd med vardagsrummet nu! Och när nya bordet kommer blir det riktigt bra!

Idag är jag ledig och snart kommer M och hämtar mig. Hennes mamma har flyttat in på ett boende nu, och vi ska ta med henne och åka till huset hon bott i för att hämta lite saker som hon villa ha därifrån. Det är en bit att åka, tar ca 2 timmar med bil. Så M tar med kaffe och mackor, jag har tagit med mina picnic-muggar och så är det så klart munskydd och visir som gäller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s