Lång dag

M körde hela vägen till huset igår, Msmamma satt i passagerarsätet fram och jag i baksätet. Jag var ansvarig för att passa Msmammas mobiler, hon har 2 stycken. Vi satt och pratade och Msmamma berättade en massa om sitt liv, hur hon träffade Mspappa och en del annat.

Vi stannade på samma ställe som Msmamma alltid brukar stanna och ta en korv när hon åker den här vägen. Sen vidare mot huset! När vi kom fram så sken solen, och vi ställde upp dörren och vädrade lite. Huset är STORT, med en massa rum. Och vi gick igenom alla och Msmamma plockade ihop kläder, ett bord, tavlor och lite annat som hon vill ha i sitt nya hem. Det här tog så klart sin tid, så mitt i tog vi paus och M dukade upp kaffe och mackor som hon hade med sig. Och vi satt en stund och babblade och åt. Under tiden så började det regna. Men då var vi ju inomhus, så det störde oss inte.

Msmamma frågade flera gånger om jag såg något som jag ville ha. Så gulligt!! Så jag fick ett fint tårtfat på fot.

När vi väl fick anse oss klara och skulle börja packa bilen så sken solen igen. Vilken flax! Vi packade väl och fick in allt som skulle med. Bilen var minst sagt knökfull! Och sen in med oss oxå och så åkte vi hemåt igen. Vi sa att vi skulle stanna och äta middag på vägen, men vi ville inte äta hamburgare, utan ”riktig mat”. När vi åkt en bit ser jag en skylt som gör reklam för en restaurang som Msmamma sa har god mat. Den skulle ligga vid avfart 127, så vi höll utkik. Nästa avfart som kom var 128 och den därpå 129.. Vad fasiken då, stod skylten EFTER avfarten, alltså?? Jaha, nä men vi hittar väl nåt annat ställe. Så vi körde vidare. Och såg den ena skylten efter den andra som visade att McDonalds och Max fanns vid vägen.

Rätt vad det var så ringer Ms mobil, som jag skulle svara i men hann inte. Så jag ringde tillbaka till uppringaren men då gick svararen igång. Sen ringde först den ena och sen den andra av Msmammas mobiler. Så jag hade fullt upp som mobilansvarig en stund! Och samtidigt höll vi utkik efter matställen. På ett ställe var det en sån där vägskylt med kniv och gaffel, så vi svängde av där men nää, vi hittade ingen restaurang. Och eftersom det var nånstans där vi ju inte kände till trakten så vågade vi inte snurra in i samhället allt för mycket, så vi körde tillbaka ut på motorvägen.

Tillslut var vi i hemtrakterna igen så vi bestämde att vi skulle äta på ett ställe vi vet har både pizza, thaimat och annat. Phu! Nu äntligen, vi var ganska hungriga nu. Klockan var ca 20 redan. Men se, där var det vägarbete så man kunde inte svänga in till där den restaurangen ligger. Men vi tänkte att det skulle gå att köra en annan väg. Men där hade de gjort om och byggt hus… Men va f*n?!

Nähä, plan C (hade vi väl kommit till minst!) var ett annat ställe, men där körde jag runt hur länge som helst utan att hitta parkering. Men då gick M in och handlade så tog vi med hem i stället. Och det doftade SÅ GOTT när hon kom med maten till bilen! De släppte av mig hos mig och M åkte med sin mamma till hennes boende innan hon fick åka hem till sig.

Jag satte mig direkt och åt när jag kom hem. Klockan var nästan 21 och vi hade hållit igång hela dagen. Men det gick bra och Msmamma sa att hon var nöjd med dagen! Och det var det viktiga!!

4 reaktioner på ”Lång dag

  1. Rart gjort av dig❤️ Tänk vad så lite gör så mycket! Då menar jag att ni alla mådde bra av denna resa. Kram❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s