Rabarbersaft

Det var så himla enkelt att göra rabarbersaft igår. Jag har bara kokat saft 1 gång tidigare, och det var ihop med Styvmor när Systeryster var liten. Vi hade fått en massa vinbär av någon och tänkte göra egen saft. Och som jag minns det så höll vi på en halv dag, det var saft och flaskor överallt och vi skrattade åt kaoset så tårarna rann.

När vi väl hade en massa flaskor fyllda med egenkokad saft var vi SÅ nöjda! Ända till ungsudden serverades ett glas och rynkade på näsan: -Jag vill ha riktig saft, den var inte god! Va f*n då??! Vi som trodde vi skulle bli årets mamma och syster, men icke…

Igår var det i alla fall ingen sin rynkade på näsan åt saften. det kan i och för sig bero på att det bara är jag som smakat den än.. Fort och enkelt var det. Vatten, kardemumma, rabarber och sötningsmedel i en kastrull. Puttra i 10 minuter sen ligga och dra i 10 minuter till. Klädde en sil med kaffefilter (för jag har ingen silduk) och silade av saften. När den svalnat hällde jag den i småflaskor. Klart!

Sen jobbade jag till klockan 18. När jag hade jobbat klart så satte jag igång och vek all tvätt och stoppade in i skåp och lådor. Och så började jag sätta ihop ett av borden. Men jag tog paus och åt middag, och sen orkade jag inte göra klart det.

Jag kände mig ändå rätt nöjd med dagens insats! Kollade på de sista avsnitten av Black earth rising. Den var rätt rörig, och inte så himla bra som de första avsnitten. Så typ 2 sangria av 5.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s