Gamla vänner och nya vänner

I lördags var det lite sämre väder, så på förmiddagen var vi mest inomhus. Förutom en liten stund då jag, Nästanguddottern och hennes kompisar tog ett morgondopp. Så skönt! Lite svalare i vattnet efter nattens regn dock.

Sen satt jag och mös i soffhörnan och läste, och Anita satt i den andra hörnan. Så mysigt!

Framåt dagen kom 2 goda vänner till Anita och Håkan, så Håkan hämtade dem vid bussen. Sen båten ut till ön och oss. Anita och jag mötte på bryggan med ett glas vin och hälsade välkommen. Då var det som tur var uppehåll. Så vi satt där en stund och njöt, babblade och tittade ut över vattnet och bara hade det bra. De var jättetrevliga, så det var roligt att få träffa dem!

Det var första gången de var på Anitas brygga, så de fick sen en rundtur medan jag gick upp i stora huset och passade vitlöksbröd som Håkan lagt i ugnen. Lagom när de var klara så kom de andra och Håkan fixade god lunch, grillade kycklingfiléer, grillad broccoli, sallad och vitlöksbröd. Mums! Vi kunde sitta ute på altanen, men regnet hängde i luften men höll sig borta som tur var.

Lite senare så bjöd Nästanguddottern och hennes 2 kompisar oss ”gamlingar” på en drink nere i hennes hus. Det är SÅ fint hos henne! Och de hade blandat Caparol, dukat fram snacks och fixat sittplatser till oss alla på hennes altan. Så mysigt! Efter kvällsdrinken så tog Håkan med sig gästerna till bastun, och Anita och jag knatade till stora huset och bara slappade ett tag. Anita tog en power nap och jag satt och läste.

Sen lagade Håkan en god middag till oss, så klart. En fisksoppa med en hel del smarrigheter i. Han lagar alltid så god mat! Vi satt länge och åt och babblade och hade så trevligt. Och till efterrätt fick vi rabarberpaj och vaniljsås. Mums!!

Igår, söndag så sken solen igen. Tjohooo!! Så efter en lång och skön frukost på lillverandan som har morgonsol så tog vi en båttur. Så mysigt, och sen la vi till vid en klippa där vi låg en stund och plaskade i vattnet och satt i solen och hade det bra!

När vi kom tillbaka så bjöd åkan på taboulleh (stavas det så??) grillade korvar och melon till lunch. Även tjejerna åt med oss och vi satt i loungemöblerna och umgicks allihop.

Sen gav sig Anita ut på en kajaktur med Cecilia, tjejerna gick till sig och jag gick till stora huset och tog hand om disken, och så bäddade jag ur min säng och packade ihop mina saker. Sen satte jag mig i solen med min bok på altanen. Så mysigt att sitta ett tag och bara läsa.

Framåt kvällen så skjutsade Håkan över mig, Anita, Cecilia och Anders till fastlandet och vi stuvade in oss i min bil och styrde kosan hemåt igen. Håkan och Otto stannar kvar på ön.

Jag skjutsade först hem Cecilia och Anders och sist Anita innan jag körde hem till mig.

Vi har haft en alldeles underbar helg! Så mysigt att vara i skärgården, underbart att umgås med goa vänner, härligt att bada i havet, gott att äta Håkans mat… Och ja, allt var helt enkelt väldigt bra!

2 reaktioner på ”Gamla vänner och nya vänner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s