Utflykt

Igår hade jag och pappsen bestämt att vi skulle åka iväg på en liten utflykt. Men när jag vaknade så var det helt grått ute och de sa att det eventuellt skulle komma regn. Så jag slog pappsen en signal och frågade om vi skulle skjuta på utflykten till idag, söndag.

-Äh, här har det börjat spricka upp, sa han. Vi chansar! Okej, gärna för mig! Så jag hoppade in i bilen och åkte till Långtbortistan och plockade upp pappsen. Och han hade rätt i att det hade börjat spricka upp på himlen. Och ju längre vi åkte så blev det mer och mer blå himmel.

Pappsen hade varit lite låg i veckan, så jag ville ses och försöka göra något mysigt som han gillar. Han verkade redan må bättre, som tur var, och vi pratade både om hans mående och en massa annat i bilen. Och vi hade trevligt och kul med en hel del skratt! Kändes så bra!

Vi åkte ut till Värmdö och till ett litet fik, Sjöcaféet har jag för mig att det heter. Där satt vi ute i skuggan, för nu sken solen från en klarblå himmel med bara några molntussar. Och så åt vi smarriga räkmackor! Mmm, riktigt gott! Och pappsen som inte körde tog 1 glas vin till.

När vi ätit upp så gick vi en liten bit vid vattnet, och jag önskade att jag hade tagit med badkläder för det såg så skönt ut i vattnet. När vi gick mot bilen frågade pappsen om vi skulle fortsätta och åka till Siggesta Gård. Jag blev lite paff för han brukar alltid vilja hem så snart man gjort det man hade bestämt. Men självklart tyckte jag att det var en bra idé, så vi åkte vidare dit.

När vi kom dit så såg vi alpackor och höns och så knatade vi runt lite på området. Varmt som 17 i solen, som sken för fullt. Så det kändes bra att vi inte ställt in, eller skjutit upp, vår utflykt. Och pappsen verkade må bra igen och hade riktigt trevligt och skämtade och skrattade en hel del! Det gladde mig!

Sen åkte vi hemåt och jag var med honom upp en liten stund. Han hade så fina blommor i en stor kruka på balkongen. De blommade för fullt. Jag blev lite avis för mina balkongblommor börjar dö… Men det känns bra att pappsen fixar fint på sina balkonger och att han har det bra!

På vägen hem sedan stannade jag i centrum och handlade innan jag åkte hem. Och så satte jag mig på balkongen en stund, men blev så trött att jag la mig inne i soffan och sov middag en stund. Så skönt! Pappsen skickade ett sms och skrev att vår utflykt varit bästa medicinen mot deppen! Härligt!

När jag vaknade till igen så pallrade jag mig ut på balkongen igen och satt och läste. Himlen var återigen helt grå och några små stänk kom men det var alldeles lagom temperatur att sitta ute ändå. Så skönt!

På kvällen kollade jag på flera (mååånga…) avsnitt av Virgin River. Det är en så trevlig, eller vad jag ska säga, serie! Så där lagom feel good! Kollade så länge att Netflix till slut frågade om jag fortfarande tittade eller om det skulle stängas av. Ha ha ha!

4 reaktioner på ”Utflykt

 1. Vilken bra dag det blev för er, härligt att din pappa mådde bättre efteråt ❤️ Jag har sett alla säsonger av Virgin River nu. Den är bra, kunde inte sluta titta. Nu vill jag ju ha fler avsnitt. Kan säga att jag blev mycket förvånad över sista avsnittet.

  Gilla

  1. Ja, pappa och jag hade en riktigt fin dag! Och jag är så glad att han mår bättre igen.

   Det är en riktigt bra serie, och jag ser avsnitt efter avsnitt! Vet du om det kommer fler säsonger?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s