Underbar vecka!!

Alltså, vilken vecka vi har haft! Vi var alla överens om att inte en enda minut var bortslösad på nåt vi ångrade. Vi har skrattat, solat, badat, ätit gott, druckit sangria och haft det BRA!! Varvat mellan 2 olika stränder, och i havet var det svalt. Jag trodde det skulle vara varmt, men enligt Systeryster och Svågern som varit här förut är det alltid svalt. Och det var riktigt skönt att svalka sig i klart och krispigt vatten när man var supervarm.

1 dag tog Systeryster och jag varsin massage på stranden, och det var såååå skönt! Det gick runt damer och erbjöd massage och 1 av dem hade siktet inställt på Svågern. Hon bara skulle massera honom! Han sa nej tack i triljon gånger, men hon envisades, klämde och knådade hans rygg och sa att det skulle vara bra för honom. Vi skrattade så tårarna rann åt honom, stackaren. Han slingrade sig som en metmask och försökte komma undan. Ha ha ha! Till slut så gav hon i alla fall upp och gick därifrån.

Sista kvällen åkte vi in till Old Town Marbella. Så himla mysiga gränder, vackra hus med söta balkonger, blomkrukor på väggarna och vackra blommor som klättrar mellan husen! Systeryster hade googlat och hittat en mysig tapasrestaurang som fått bra omdömen där vi åt en smarrig middag! När magarna var proppfulla knatade vi runt och kikade på små gulliga torg, kollade i butiker och bara njöt av allt det vackra!

Igår när det var sista dagen så bestämde vi oss för att stanna hemmavid och ligga vid poolen. Det var så fint poolområde med gräsmatta och palmer. Gott om solstolar och några bastparasoll här och där. Vi låg i solen, babblade och läste. Puddingarna badade i poolen. När det var dags för lunch knatade vi iväg en bit och åt, och sen tillbaka. Till sist var det dags att gå upp, packa ner det sista och göra sig klar. Vemodigt att packa ihop, vi hade gärna stannat kvar!

Vi hade förbeställt en stor taxi som alla 5 fick plats i plus väskorna. Och under över alla under, den kom inte bara i tid, utan var redan på plats när vi kom ut lite i förväg. Toppen!

Svågern hade bokat flyget så han hade alla uppgifter i sin mobil. Vid incheckningen så lämnade han fram alla våra pass och visade bokningsbekräftelsen i sin mobil. Vi fick våra 5 boardingpass och knatade vidare mot säkerhetskontrollen. De 4 blippar sina kort och vakten släpper dem vidare mot själva säkerhetskollen. Jag blippar… Eeehh,nej, det blippar inte. Vakten tar mitt kort och försöker blippa det han oxå. Men icke, det blippar inte! Han säger en lång harang på spanska och pekar på QR-koden eller vad det är. Hela är inte med, allt det tryckta är liksom förskjutet på pappret. Han säger nåt om mobil, så jag ropar på Svågern och tror att han vill se vår bokning. De kommer tillbaka och vakten säger att han vill se incheckningen i mobilen. Men SAS hade problem med det så vi hade checkat in vid disk, och hade alltså ingen i mobilen. Då rycker vakten på axlarna och säger en massa saker på spanska och föser mig åt sidan. Jag blir inte insläppt! Men va f*n då?!

Då kommer en kvinnlig kollega förbi och han babblar med henne, och hon säger, på engelska, att jag ska gå tillbaka till disken och visa att koden inte går att blippa. -Du behöver inte köa igen, bara gå rakt fram, säger hon vänligt. Jaha, bara att knata dit då. De andra väntade kvar och jag gick iväg. Jag tänkte att jag går till samma kvinna som checkade in oss, och jag hade tur. Hon stod i båset bredvid och hjälpte en kollega med nåt, så jag kunde haffa henne när hon gick till sitt eget bås. Jag visade hur mitt boarding card såg ut och förklarade att jag inte kunde blippa koden och alltså inte kunde komma vidare. Hon satte sig vid sin dator och knappade ut ett nytt kort och jag fick tillbaka både det nya och mitt första, och så bad hon om ursäkt. Jag kollade så att hela koden syntes och sen snabbt tillbaka. Systeryster, Svågern och Puddingarna stod kvar vid spärren och jag blippade in mig (ställde mig inte i kön igen här heller, och vakten släppte fram mig direkt). De skrattade och sa att det går bra för mig när jag är ute och reser! (läs gärna HÄR om sist jag var ute i vida världen…) -Mmm, varför just jag???

Ja, ja, nu var vi i alla fall igenom och kunde passera säkerhetskontrollen. Mitt ben gav inte utslag så det gick snabbt att passera. På Arlanda pep det (jag har en märgspik och diverse annan metall i höger lår och höft) och de kollade igenom mig noga innan jag fick gå vidare.

Vi satte oss och åt och sen kollade vi lite på tax freebutiken innan vi tog en kaffe på Starbucks. Sen var det dags att gå till gaten. Blippar in mig när det är dags för ombordstigning och allt är frid och fröjd. När vi köar för att komma in i själva planet kastar jag ett öga på mitt boardingcard. Eeeehhh, så här heter ju inte jag? Det är inte mitt namn på det. Det står ett helt annat namn! Systeryster och Svågern skrattade så tårarna rann! Men va f*n är oddsen, att få 2 boarding card som är fel??? Men jag tänkte krasst att har jag kommit så här långt med det här boarding cardet så ska jag väl kunna komma ombord på själva planet oxå? Jag hade ju redan blippat det vid gaten. Och ja då, inga problem, jag kom in och vi hittade våra platser.

Systeryster, Svågern och Storpudding satt på ena sidan mittgången, jag och Lillpudding på den andra. Med 1 ledig plats mellan oss. Toppen, den kanske kommer vara tom? Efter en stund kommer en kvinna och säger att hon ska sitta där. -Okej, har du det här sätet, frågar jag och pekar på det mellan oss. -Nej, jag har det där du sitter, svarar hon. Det visar sig att hon heter det som det står på mitt boarding card! När hon skulle checka in så hade de sagt till henne att hon redan var incheckad! Hon fattade ingenting och förklarade att nej det hade hon inte gjort. Så till slut så fick hon i alla fall ett boarding card. När vi väl förklarat vad som hänt så satte jag mig bredvid Lillpudding och hon på sin plats. Efter ett tag kom en av cabinpersonalen och kollade på vår rad, med ett papper i högsta hugg, och frågade efter mitt namn. De undrade varför jag inte var inblippad, men det var inga problem när jag bekräftade att jag var jag. Phu!!

Många fniss blev det, och Svågern undrade om jag eventuellt skulle bli haffad för identitetsstöld när vi landade.

Lillpudding skulle upp tidigt idag, på fotbollscup, så när vi lyfte så försökte jag bädda om honom med min sarong och med huvudet i mitt knä så att han skulle kunna sova. Men det är inte lätt att somna på ett flyg, så efter en lång stund gav han upp. Vi köpte en dricka och varsin liten påse chips och han satt och kollade på sin mobil ett tag. Sen försökte han sova igen och jag tror att han faktiskt somnade en liten stund. Själv lyckades jag inte, trots att jag var trött så ögonen klippte.

Vid taxibilarna på Arlanda sa vi hej då och kramade om varandra och så satte vi oss i varsin taxi. Mitt i natten kom jag äntligen hem, och då minsann var jag inte alls lika trött som när jag satt på planet! Öppnade resväska och tog fram necessären och gjorde mig klar för sängen i alla fall. Läste en liten stund, men sen släckte jag och tänkte att jag nog ändå behövde sova. Och det tog inte lång stund innan jag sussade!

Nu går tvättmaskinen varm och jag ska packa upp och ta hand om mina blommor. Borta bra men hemma oxå bra, trots allt! 😉

4 reaktioner på ”Underbar vecka!!

  1. Puh! Blir svettig bara av att läsa om incheckningen 🥵
    Huuudå så snurrigt.
    Skönt du kom med flyget iaf 😋

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s