Djurliv, nattliv

Härom kvällen när jag lagt mig och låg och läste så började det krafsa högt ute i storstugan. Det lät som om något var instängt i skafferiet. Det krafsades högt och frenetiskt! Inte en liten mus, nåt med kraftigare klor. Jag ropade på M som kom ner från övervåningen, och inte ens när vi gick och pratade slutade den. Men då hörde vi att det inte kom från skafferiet, så det var ingen instängd där, i alla fall.

Även L kom ner och vi enades om att vi aldrig hört nåt liknande. Små möss som springer i väggarna har vi ju hört, men det här kraftiga krafsandet var nåt nytt. Vi både bankade i väggen och stampade i golvet, men den bara fortsatte.

Till slut upphörde det i alla fall och vi gick och la oss igen. Nästa morgon gick vi ut för att se hur väggen såg ut på utsidan, men vi kunde inte se ett spår efter något. Mycket mystiskt!

Inatt var den tillbaka. Och den höll på heeela natten. Så jag har knappt sovit. Dels pga ljudet, men så väntar jag ju bara på att vad det än är för djur så kommer den väl till slut igenom väggen så mycket och hårt som den krafsar och kanske gnager. Och jag är inte helt säker på att det blir ett lyckat möte…

Det låter längst ner vid golvet, så idag har M och jag inspekterat grunden runt huset. Och vi tror att vi hittat var den tagit sig in. Men, vi kan ju inte bara stänga igen öppningen för vi vet ju inte om den är kvar där inne. Då blir den instängd och antingen krafsar den då än värre eller så ligger den och dör där. Så vad ska vi göra nu då??

8 reaktioner på ”Djurliv, nattliv

      1. Obehagligt såklart, men ”gästen” har kanske redan flytta ut. Jag håller tummarna!

        Gilla

  1. Troligen en varulv. Kan vara en grävling åxå men inte lika spännande. Som sagt måste ni veta att den inte e kvar. Sen nätar man och lägger tegelsten med bruk utanpå. Finns folk som kollar om den e kvar eller inte. Kolla Anticimex eller Nomor. Puss

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s