Nytt bottenrekord

Igår lyckades jag slå nytt bottenrekord i matlagning. Till och med för att vara jag så var det här väldigt… Ja, dåligt!

Jag vill börja med att tala om att jag brukar steka bacon i micron, mellan en massa hushållspapper. Det blir toppenbra och en massa av fettet fastnar i pappret. Men det är så nedra pilligt att få bort det från pappret, för det fastnar lite. Så igår till lunch när jag skulle äta potatisbullar med bacon så tänkte jag att jag steker det i stekpanna i stället.

Så i med baconet i pannan, på med plattan på inte högsta värmen. Tänkte att då hinner en del av fettet smälta innan det börjar stekas. Bra plan! Men tydligen hade jag ändå för hög värme på, för ganska snabbt var en del av baconskivorna svarta och andra delar fortfarande ostekta. De liksom lockar sig ju, blir vågiga. Och de bitar som var i pannan var alltså typ svarta, och de som var uppåt ostekta. Blä! Jag sänkte så klart värmen och stekte dem vidare lite till, men nä de blev inte så goda. Åt lite bara och sen slängde jag resten!

Systeryster messade igår och frågade på vilket land jag var i helgen. När jag svarade att jag faktiskt var hemma så kom hennes fråga blixtsnabbt: -Är du sjuk?? Ha ha ha!! Nej då, jag är och var fullt frisk, men är ändå hemma den här helgen.

Fick rapport från M att odjuret/råttan/vaddetnuär inte hade tagit sig igenom vår fördämning eller vad man nu ska kalla vår konstellation i hålet för. Och inga nya hål någonstans. Phu!!

15 grader ute, och helt grått. Inte badväder direkt… Suck! Jag var liksom inte klar med sommaren!

En fördel med att ha en massa ren tvätt liggandes i ena soffan i vardagsrummet är att det doftar gott när man kliver in där! En nackdel med att ha grannar som använder MYCKET parfym är att det luktar (alldeles för starkt) av deras parfym i min hall och badrum när de varit i trapphuset. Jag skulle på toa igår kväll och kom ut i hallen och blev helt paff! Det luktade verkligen rejält starkt av en för mig helt okänd parfym. Sniffade mig fram till att det alltså kom utifrån trapphuset. Galet!! Tur att jag inte är allergisk eller har astma!

Kollade på Kristallen igår. Blev glad att Carina Bergfeldt tog hem Bästa kvinnliga programledare, det var hon väl värd!

7 reaktioner på ”Nytt bottenrekord

 1. Man kan nästan tro att vissa badar i parfym. Fy fasiken vad de kan lukta i hissen ibland 🤮

  Gilla

 2. Bacon i micron?? Aldrig hört om! Måste testas! Hur länge kör du dom? Full effekt? Appropå att du kör dom i micron.. har du kokat ägg i micron med? Isf hur länge?? Länge leve latheten 😀

  Gilla

  1. Full effekt, tar en stund i taget och kollar mellan varven om det behövs en stund till. Så skönt att slippa os och stänk!
   Ägg har jag inte testat, dock.

   Gilla

 3. Jag har misslyckats med att koka makaroner och jag är i vanliga fall duktig på matlagning😂 bacon i micron är jättebra!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s