Felanmälan

Vårt system för mejlhantering på jobbet funkar inte alltid som det ska. När kunder bifogar något som vi ska vidarebefordra till en annan avdelning så bifogas inte alltid filen. Ibland och ibland inte. Vilket så klart gör det supersvårt för det företaget att hitta felet. Så långt är jag helt med!

Vi har alltså felanmält det massor av gånger och fått olika tips hur vi ska göra och så testar vi det och ja, då kanske det funkar men sen rätt var det är så gör det inte det igen. Och varje gång rinner det ut i sanden, för det är så krångligt. Nu ruttnade jag och skrev till Bossen att det fasiken MÅSTE gå att lösa! Han bad mig felanmäla, och vara supertydlig med vad som är fel. – Och just det, skriv på engelska! Eeehhh, jaha, visst… Bossen gnuggade händerna, nu hade han bussat det envisaste och argaste han har på företaget.

Fick deras mejladress, och författade ihop ett mejl (med viss hjälp av Google translate). Får svar efter ett tag. Nu har de kontrollerat och det är inget fel i systemet utan det är vi som missar att kryssa i på ett ställe. – Jag hoppas detta var till hjälp, avslutas mejlet.

Jaha, jag kollar med kollegorna: Visst kryssar vi i där när vi ska skicka det vidare. Ja, svarar alla. Så, jag skriver tillbaka att nej, det var inte till hjälp, det är så vi gör men ändå följer inte alltid bifogade dokument med.

Ja, men då kommer ett långt svar, på engelska så klart, med hur vi ska göra för att de ska kunna se felet. Det är bara det att det är en miljard facktermer, så jag fattar ju inte ens vad det är vi ska göra. Det är massor av olika steg och saker som ska göras och det är massor av bokstavsförkortningar som jag inte har en aning om att göra, ”give us the PKM, and follow the TGT” typ!

Då skrev jag tillbaka att jag inte har en aning om vad de menar, att tekniska termer är som ett annat språk för mig, och att engelska inte heller är ett språk jag behärskar till fullo vilket gör det ännu svårare. Jag svarade att det jag förstod av det de skrev ska vi självklart göra, men att jag tyvärr inte vet vad allt betyder.

Då får jag svar, PÅ SVENSKA, att de är ett multinationellt företag därför är allt på engelska för att alla ska förstå. Och så en massa annat. Men jag höll för f*n på att smälla av! Ja, vi är oxå ett multinationellt företag, men vi begär inte att våra svenska kunder ska kommunicera med oss på ett främmande språk. Inte heller pratar vi enbart i facktermer med våra kunder, vi försöker vara mer kundvänliga än så!

Jag tog hela det mejlet och vidarebefordrade det med en vädjan om hjälp till en annan på det företaget. Hon var inblandad när vi skulle uppdatera systemet, så jag skrev att vi har ett problem som aldrig blir löst och att det till viss del beror på att vi har svårt att kommunicera. Jag skrev oxå att jag har full förståelse för att det är svårt att felsöka när det funkar ibland. Efter ett tag fick jag svar från henne;-Oj vi verkar ha ett problem här. Ja det kan man väl säga!

Ja, så fortsättning följer… Bossen skrev i alla fall och tackade för mitt pit bullande (som han så målande uttryckte det) med det här.

2 reaktioner på ”Felanmälan

  1. Och du är säker på att firman inte heter Visolit?? Dessa problem har vi åxå. Mycket irro när allt idag handlar om uppkoppling hit och dit. Trevlig Älg kompis.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s