Välorganiserat

Man bara måste ju beundra den som är skicklig på nåt, oavsett vad!

Igår så bynglade jag in mina vinterdäck i bilen och åkte iväg till en drop in-verkstad för att byta däck. Det är flera bilar före mig så jag tänker att jag kommer få vänta ett bra tag. Men icke!

De var 2 stycken bara, den ena som skruvade av och på däcken. Den andra snubben, dirigerade alla väntande så att allt flöt på i kön, plockade ur däck ur bilen de jobbade med, lastade in däcken de tog bort, tog betalt när bytet var klart och så ut en vända och organisera de väntande igen. Så otroligt välorganiserat, smidigt och bra jobbat!

Tyvärr så såg de att ett av mina sommardäck hade en bubbla, så det kan jag inte sätta på igen i vår. Jag frågade om de hade däck, gärna bättre begagnade, och de sa att jag skulle ringa en vardag när chefen var där. De kanske kunde ha det. Och så skrev de upp vilken storlek jag har på däck, så att jag kan be chefen kolla. Behöver ju 2 stycken, de andra sa han höll några år till.

När däcken var bytta så åkte jag och köpte en blomma och åkte hem till M. Hon har det tufft just nu och dessutom har hon ont i sin nyopererade fot. Och ska göra ytterligare en operation i den snart. Så hon fick en fin blomma, tyckte hon behövde det! Vi fikade och babblade om högt och lågt ett bra tag. Mysigt! Och jag fick låna lite smycken av henne till vår konferensmiddag. Så nu har jag allt jag behöver till min outfit!

På kvällen var jag hemma och kollade på TV, lite blandat och inget särskilt. En film som var bra, The book of Henry. Och sen en dokumentär på Kunskapskanalen, Born in Auschwitz. Den var väldigt bra, och självklart tragisk. Så många som drabbades direkt, under förintelsen, men även i efterföljande generationer. Se den om den går att hitta på SVT-play, den var gripande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s