Skruvat

Operationen gick bra igår! När jag kom dit fick jag gå in i ett vilorum och så fick jag först en grabbnäve med piller. Det var dels smärtis och en engångsdos antibiotika. Som det proffs jag är på att svälja piller svalde jag dem i ett svep. Men tänkte på de stackare som har svårt att svälja piller, de var 5 stycken ..

Efter en stund fick jag även en shot med lugnande. Den smakade rätt gott! -Du kommer bli väldigt avslappnad, men lägg dig inte ner utan sitt upp. Det är större risk att du blir yr om du ligger ner och sen reser dig för att gå till operationen. Okej, sa jag och satt lutad mot väggen.

Jag är inte helt säker, det är lite oklart, men jag tror jag låg ner när de hämtade mig… Jag vet att jag blev trött i alla fall. Oj då!

Det enda som gjorde ont, en väldigt kort stund, var en av bedövningssprutorna. För övrigt gjorde det inte ont alls. Och borren lät inte som en vanlig tandborr, utan var tystare och dovare. Så det gick riktigt bra! De höll på ett tag, nån timme tror jag. Sen tillbaks till vilrummet ett tag innan jag fick gå ner och vänta på taxin de ringt efter.

Bedövningen gör att den sidan av munnen inte hänger med upp i ett leende.

Nu har jag en skruv på plats i gluggen, som de sen kan sätta fast den nya tanden i. Men mitt käkben var lite mjukt, så tandläkaren vill vänta ett tag extra så att det ska läka och få fäste bra med tanden sen. -Men det är helt normalt när man är äldre, att benet är mjukare. Jaha ja, ”äldre”, det är jag det!

När jag kom hem så fick jag enbart dricka och inget varmt. Och jag var HUNGRIG, för jag fick inte äta alls 4 timmar innan operationen och när jag kom hem var klockan 16.30. Men jag hade ju köpt hem proteinshake så det drack jag några. Och jag skulle ta det lugnt och ha huvudet högt, så jag halvlåg i soffan. Men jag var så trött. Vid 20. 30 gav jag upp och flyttade till sängen. Pallade upp kuddarna så jag låg med dubbla kuddar. Och hör och häpna, jag har legat med dubbla kuddar hela natten! Trodde jag skulle hasa ner eller ta bort 1 kudde i sömnen. Men icke, jag är en mönsterpatient!

Vid 3 vaknade jag och hade lite ont, så jag gick upp och tog ny smärtis.

Vid 8 eller strax efter hade jag sovit klart. Och håller på att börja skratta när jag ser mig i spegeln!

-Det är normalt att det blir lite svullet, sa de. Mm, det blev det! Och lite blått. Jag känner mig som en halv hamster 🐹!

2 reaktioner på ”Skruvat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s