Ut på tur, lite sur

På grund av restriktionerna så är det så klart färre platser att boka på passen på Friskis nu. Vilket ju i sig är bra! Så till passet igår stod jag på plats 14 som reserv. Vartefter dagen gick så sjönk kön, och när det närmade sig var jag på köplats 3.

På eftermiddagen messar en kollega: Får jag be dig om hjälp med en sak?? Jag svarade att det är klart hon får. Kan jag ringa i stället, det här är så knäppt, skriver hon då. Jaa, det är klart hon kan ringa. Jag blir ju liiite nyfiken på vad det här kan handla om.

Kollegan och jag bor ganska nära varandra, på varsin sida om centrum i princip. Hennes sambo hade på dagen tagit deras bil upp till centrum, och parkerat i P-huset där man får stå 4 timmar. Sen knatat in till läkarmottagningen. För att operera en fot… Och sen varken kunde eller fick han köra bil hem igen, utan det blev ju sjuktaxi för hans del.

Min kollega har körkort, men har inte kört bil på flera år, och särskilt inte med manuell växellåda. Hon hade i alla fall knatat upp till centrum för att försöka få hem bilen, men inte lyckats få i backen, så bilskrället stod där den stod. Stackarn!

Jag tänkte att jag hinner fixa det innan jag, eventuellt får plats på gympan. Så när jag hade jobbat klart så bytte jag till träningskläder och tog bilen hem till kollegan, fick deras bilnyckel och regnummer och vägbeskrivning till var bilen stod. Knatade upp till centrum från dem, hittade bilen och körde ner den till dem och lämnade tillbaka nyckeln till en tacksam kollega. Så bra när man kan hjälpas åt!

Kollade i appen hur det stod till med kön till passet och nu stod det 0 i kö! Toppen! In i min egen bil, åker iväg till Friskis och in och blippar mitt kort. Ingen lapp kommer ut, som det brukar. Hmm, frågar de i receptionen som ber mig blippa igen. Nix, får ingen lapp. De får mitt namn och kollar i datorn. Nä, men det passet är fullt, du har en reservplats. Säger de. Ja, men först hade jag köplats 3, sen när jag kollade så stod det 0 i kö, då måste jag ju ha kommit med? Nej, nej, så funkar det tydligen inte! 90 minuter innan passet startar så tar de bort kön. Då får man chansa och vara där och se om man kommer in. Ja men va f*n?! Då blev jag lite sur…. Kommer inte åka dit och chansa, kan jag säga. Suck!

Så jag vände kosan tillbaka hemåt. Var på apoteket och i mataffären på vägen, och sen hem.

2 reaktioner på ”Ut på tur, lite sur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s