Staycation, eller inte…

Igår på radion var reportern i nån skidbacke där de hade skidskola för barn. Han frågade en pojke på 5 år vad som var roligast med att gå i skidskola.

-Ankarliften!! Svarade pojken glatt! Underbart!

När jag fortfarande kom in på Facebook såg jag reklam om att ett hotell hade Schlagerhelger. Man kunde boka rum och det ingår en korg till rummet med fjäderboa och snacks, det ingick 3-rätters middag, frukost och schlagerquiz. Frågade Systeryster och Nettis om vi skulle boka det, och det tyckte de så klart. Vi hittade ett datum då vi alla 3 kunde, och i måndags när jag körde från jobbet så passade jag på att köra förbi hotellet. Knatar in i receptionen och säger att jag vill boka för 3, och undrar om man får avboka om nån av oss skulle bli sjuk. Just nu vet man ju aldrig.

Receptionisten svarade att det tyvärr låg fel priser på hemsidan, det kostade inte så mycket. Men om hon bara kunde få mina kontaktuppgifter så skulle hon höra av sig så snart det var rättat. Eeehhh, jaha, ja okej.. Hon fick datum vi ville ha 1 rum med extrasäng, mitt mobilnummer och mejladress. Tydligen kunde hon inte boka pga fel på hemsidan, alltså?!

När jag inte hört nåt på onsdagen så gick jag in på deras hemsida för att hitta kontaktuppgifter och såg att man kunde chatta. Skrev i chatten att jag väntat på besked om bokning. Oj då, men om hon bara fick mina uppgifter så skulle hon se till att receptionen kontaktar mig. Så jag lämnar alla uppgifter igen.

Och sen väntar jag. Igen…

Igårkväll när jag fortfarande inte hört något, så ringer jag hotellet. 3:e gången jag kontaktar dem och 3:e sättet jag gör det på. Utan att ha fått veta om jag har bokat något rum.

Hon som svarade fattade ingenting, hon hade ingen aning om att det stod eller stått fel på hemsidan. Hon ska kolla upp detta och återkomma till mig. Så återigen talar jag om vad vi vill boka, datum, lämnar telefonnummer. Jag tänker att hon som jag träffade, när jag var där i måndags, kanske bokat det jag ville ha när hon fått ordning på priserna.

Nån timme senare ringer hon tillbaka. -Nu har det ju hunnit bokats en del sen i måndags, och rum där vi kan ha 3 gäster finns inte längre ledigt. Men ni kan boka en svit eller minisvit, säger hon glatt! -Jaha, till samma pris då, eller, frågar jag. Lite surt… Nej, det var det ju inte, nej. Då sa jag att nä, vi var inte intresserade längre.

Med den service, eller snarare brist på service, de visat så kändes det inte kul längre.

Nu var de ju inte säljare, men i deras arbete bör väl ändå ingå att ”sälja” bokningar? Och att så många gånger låta 3 bokningar slinka dem ur händerna är ju så de borde skämmas.

5 reaktioner på ”Staycation, eller inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s