Lite huslig

I förrgår, innan jag hoppade i säng, sorterade jag tvätt på hallgolvet. Stoppade en laddning i maskinen och förberedde med tvättmedel. Så när jag vaknade igår bara tryckte jag igång maskinen. Kändes väldigt husmoderligt att förbereda kvällen innan! 😉

Igår läste jag ut en så bra bok! En av de jag beställde av Katarina Wennstam. Så, Hondjuret, här kommer ett till boktips!

5 sangria. Spännande, bra skrivet och bra flyt. Man vill inte släppa den utan bara fortsätta läsa.

Tittade på en dokumentär om en skola i Indien igår. Och nu minns jag så klart varken vad programmet eller skolan heter! Bra tips, va?? Suck… I alla fall så tog skolan, gratis, emot barn från de i det lägsta kasten. ”De orörbara”. Bara det… Usch!! De fick en bra utbildning i 14 år, mat och boende.

Jättebra! Men, de blev ju så kluvna. De hörde liksom inte till varken hos familjen eller nån annanstans. Och hade världens press på sig att lyckas, bli något, tjäna bra och hjälpa familjen eller hela byn sedan som vuxna.

Så, även om det var bra på många sätt så var det oxå tufft för de här barnen.

Nånting, började på S, Bahvan hette skolan. Ska se om jag kan hitta eller komma på vad programmet eller I alla fall skolan hette! Jag uppdaterar i så fall.

Uppdatering; Daughters of destiny heter programmet och skolan Shanti Bahvan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s