Sms

Häromdagen fick jag ett sms. Som avsändare stod Din bank. Och så att jag hade köpt något på nätet som skulle betalas i dollar. Om jag inte hade gjort det köpet skulle jag klicka på en länk, eller ringa ett nummer.

Och jag har inte köpt nåt som ska betalas i dollar. Men det betyder inte att jag tänker varken klicka på den länken eller ringa!

Det är så mycket bedrägerier nu! Pappsen har blivit uppringd vid 2 olika tillfällen av bedragare. 1 gång sa de att han hade en obetald faktura på 18 000 kronor, för en mobil. Han sa dra åt h*lv*t* och la på. Heja pappsen!

En tidigare kollega från förskolan hade fått samma samtal, och de hade varit så himla trevliga och låtit så professionella och hjälpsamma när hon svarat att hon inte köpt nån mobil. Då skulle de hjälpa henne, då hade nån kapat hennes konto, eller vad de sa. Så hon gjorde vad de bad henne göra, och de tömde hennes konto.

Så himla hemskt! Jag tänker att många gamla inte har det så fett, och så bli rånade på de få kronor de har. Och så dessutom känslan, att man blivit lurad! Jag kan tänka mig att det måste skapa en otrygghet.

Det är ju hemskt oavsett vem som blir drabbad, självklart. Men när det drabbar gamla känns det ändå värre, tycker jag. De är liksom mer utsatta. Jag blir så himla arg! Och det är ju svårt att få fast de här bedragarna.

Som tur är gick inte pappsen på det, och dessutom så har han inte ens bank-Id. I vissa fall är det kanske ändå bra att han är omodern.

10 reaktioner på ”Sms

  1. Jag blir så j-vla galet förbannad när jag läser sånt här. En dåre ringde min pappa och bad han öppna sitt BankID och sa att han ringde från banken i samhället där pappa bodde. Tyvärr kallade han min pappa vid fel namn! Pappa bad han dra åt h vete!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s