đŸ‡ș🇩

Det hÀr kÀnns overkligt! IgÄr pÄ nyheterna pÄ TV sÄ sa nÄgon expert av nÄgot slag att det hÀr var likadant som starten pÄ andra vÀrldskriget. Jag tror det var nÄgon frÄn försvarshögskolan som sa det, och han sa oxÄ att det hÀr mycket vÀl kan bli tredje vÀrldskriget.

I tidningarna lÀser jag rubriker jag hade hoppats slippa uppleva.

Och jag Ă€r sĂ„ kluven. SjĂ€lvklart tycker jag att vi ska göra ALLT vi kan för att hjĂ€lpa Ukraina! Å ena sidan… Å andra sidan, vi Ă€r neutrala. Och om vi hjĂ€lper Ukraina sĂ„ har vi valt sida. Och blir direkt inblandade i kriget. Men vi mĂ„ste vĂ€l Ă€ndĂ„ göra vad vi kan för Ukraina? Hur kommer det annars bli?

Även i Ryssland Ă€r tydligen mĂ„nga medborgare mot kriget, och Putins handlingar. De protesterar, men blir dĂ„ fĂ€ngslade. Jag tycker det hĂ€r Ă€r otroligt otĂ€ckt! Och, ja, det kĂ€nns overkligt. Som en mardröm.

NĂ„got helt annat, nu.

IgĂ„r rotade jag bakĂ„t i inlĂ€ggen hĂ€r i bloggen. Den Ă€r bra att ha den hĂ€r bloggen! För jag hittade inlĂ€gg om nĂ€r jag varit in i Telenorbutiken i MOS och köpte den nya mobilen. Det var 2021 12 30. Och DÅ hade de erbjudandet att man fick en dator pĂ„ köpet. De hade dock inte varken telefonen eller datorn pĂ„ lager i butiken, sĂ„ jag hĂ€mtade telefonen i butiken 2022 01 23.

Ringde upp kundtjÀnst igen igÄr och förklarade hur det lÄg till. Men de har resistrerat köpet 2022 01 23. Mannen jag pratade med igÄr frÄgade om jag tagit upp det hÀr med dem i butiken. Jag svarade att jag inte bor nÀra MOS och frÄgade om han tyckte det var kundvÀnligt att lÄta kunden Äka över halva stan för att reda ut nÄgot de gjort fel. De ger mig ett erbjudande som jag sen mÄste kÀmpa för att faktiskt fÄ. Jag sa att jag anser att de mÄste lösa det hÀr, det Àr deras problem! Inte deras kunds! Han bad mig vÀnta, han skulle rÄdgöra med en chef.

NÀr han kom tillbaka sÄ sa han att han skulle koppla mig vidare, hörde inte vad han sa. Men dÀr skulle jag kunna fÄ hjÀlp.

En kvinna svarar och jag förklarar igen: 2021 12 30 var jag in i butiken och fÄr erbjudandet att fÄ en dator pÄ köpet nÀr jag köper mobil. HÀmtar mobilen 2022 01 23. FÄr ingen dator och sÄ vidare. -Va, vadÄ jag fattar ingenting, sÀger hon. Nej, inte jag heller svarar jag. Och förklarar igen de olika datumen. TyvÀrr visade det sig att nÀr jag ringde hade de teknikstrul, sÄ de kom inte in i sina program och kunde alltsÄ inte se mina uppgifter. SÄ jag fick hennes mejladress sÄ att jag kunde mejla mitt mobilnummer till henne. SÄ hon skulle kolla upp detta och ringa upp mig under dagen idag. Jag mÄste legitimera mig med bank-ID för att hon ska kunna gÄ in i mina uppgifter.

SÄ nu vÀntar jag pÄ hennes samtal idag. FortsÀttning följer, alltsÄ!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s