Dyrt

När vi kom till lokalen där vi skulle äta smörgåstårta efter ceremonin igår så stod en av personalen och tog emot. Jag talade om att jag hade med vinet, och hon frågade om jag ville att de skulle servera eller om vi ville ställa ut flaskorna.

-Servera ni, sa jag, det är ju trevligt! -Ja visst, svarade hon, bara så du vet så kostar det 15 kronor per glas. -Vi ställer ut flaskorna, svarade jag då blixtsnabbt.

Vi var ju drygt 40 personer, och jag tyckte det var en helt onödig utgift. Men, det var ju ganska många småbord och ett långbord. Och vitt och rött vin. Så vi kunde inte ställa på alla bord, så jag bestämde att jag gick runt med en flaska av varje och serverade och så sa jag att de fick fylla på själva och skicka mellan borden sen.

Det funkade fint! Vad jag inte räknat med var att de ville att vi skulle ta med tomflaskorns sedan. När man hade med eget vin, så tog de inte heller hand om dem. Det fanns tydligen ingen återvinning nära, sa de. Ja ja, de fick åka med i rullebullan hem igen.

Jag fotade lite när vi satt alla tillsammans så hemma sen på kvällen skickade jag bilderna till sambon. Hon messade och tackade, och tackade mig och kusin även för hjälp och stöd. Skönt att hon känner så, att vi kunnat vara ett stöd!

Nu över till annat. Det har kommit en ny smak på en proteinpudding.

Den är så god! Jag var lite tveksam, jag gillar ju vanilj annars. Men den är supersmarrig!

Kriget, det är ständigt närvarande.

Jag läste nånstans att det spekuleras i om Putin är dement. Och om det stämmer så är det ju extra läskigt att han har den makt han har. Och man kan ju undra om inte de i hans närhet i så fall kan styra upp det hela?

4 reaktioner på ”Dyrt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s