Ge bort present

Ibland hittar man nåt som bara ropar ut att det skulle passa en viss person perfekt. Och det är ju så kul att överraska nån med en present, bara så där utan nån anledning. En ”tycka-om-present” som min mamma sa.

Bossen är en farbror i en ung mans kropp, brukar jag skoja om. Och han nickar glatt och håller med! På jobbet har han alltid kostym och ser proper ut. Och så har han roliga strumpor med mönster, som bryter av från det propra. Jag har sagt att det vore så coolt om han hade fluga. Och han håller med, och har sagt att det ska han så klart köpa. Men det har aldrig blivit av.

Häromdagen satt jag och slösurfade på nätet, och hittade en så snygg fluga.

Och så började jag fundera. Kan man köpa en present till sin chef? Är det konstigt?

Så tänkte jag att om han inte vore min chef så skulle jag ju inte tveka. Det avgjorde saken! Jag beställde flugan!

Igår hade jag med den till kontoret, så när Bossen kom förbi mig så fick han kuvertet av mig. Han blev minst sagt förvånad, så klart. -Men, den är ju snygg, utbrast han. Hahaha! Företagsnamnet stod ju på kuvertet, Slipskungen. Så han hade trott att det var nån skämtartikel han skulle få. Men icke!

Och det slumpade sig så att kostymen han hade igår matchade perfekt i färg till flugan! Så det var skoj! Och kul att även Bossen tyckte den var snygg. Man vet ju aldrig, smaken kan ju vara olika även om jag hade på känn att den var i hans smak.

Idag jobbar jag hemifrån. Sitter än så länge i myskläder vid frukosten.

Idag var avokadon perfekt mogen! Det är ju rena lotteriet när man klämmer och känner. Och tror att jo då, den här, den är bra! Och så när man delar den så kan den vara allt från alldeles brun till gummiaktig.

Igår ringe mosters sambo. Hon sköter ju det praktiska kring dödsboet. Och för att hon ska kunna betala begravningen så har kusin och jag skrivit fullmakt till henne. En jurist har skrivit fullmakten, så den är helt korrekt. Men se nä då! Banken godkänner inte den fullmakten! Det måste vara deras egen fullmakt! Så nu måste sambon skicka varsin till kusin och mig, vi ska signera och be någon bevittna våra namnteckningar och sen ge dem till sambon. Och visst, det gör vi ju så klart. Men att det ska vara så krångligt!

2 reaktioner på ”Ge bort present

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s