Inget gick bra igår

Det är ett program jag inte kommer in i plötsligt på jobbet. Bossen kom förbi mig igår och vi försökte slå våra kloka huvuden ihop (okej, mest hans…) men vi lyckades inte lösa det. Så vi sa att vi avvaktar lite med det.

Efter en stund skulle jag ta över chatten, och första går finfint. Nästa som kommer in är tom. Jag ser ett namn och att det skickas en chatt, men det står inget. Hmm, för säkerhets skull skriver jag och frågar vad jag kan hjälpa till med. Men får inget svar. Nästa chatt, likadant. Skriver till Bossen att nu verkar det vara nåt knas med chatten….

Får ett väl valt ord till svar och sen frågar han om jag måste sabba allt jag håller på med? Kan jag tänka mig att göra nåt annat? JAAA, VAD SÄGS OM ATT GÅ HEM, svarar jag. Han kommer förbi igen, och vi skrattar båda åt eländet! Han kollar hur det ser ut och så felanmäler han. Och en annan kollega tar över chatten. Men sen kom det ut att vi hade nån driftstörning som bland annat berörde (eller störde!) chatten. Så det var inte hos mig felet var. Phu!!

Resten av dagen ägnade jag åt att besvara mejl. Och det fungerade utan några problem! Vilket var tur, tror inte jag pallat mer teknikstrul.

Nettis, som numera är teamchef på en annan avdelning än där jag jobbar var oxå en aning nervös (en grav underdrift!!) igår. Jag var förbi och morsade och en av hennes kollegor säger åt henne att berätta vad hon ska göra i eftermiddag. Och kollegan ser oerhört nöjd ut! Jag tittar frågande på Nettis.

-Mm, alltså, jag ska på en 3 timmar lång chefsutbildning om vår företagskultur. Och den är på engelska!!

-Berätta varför, säger kollegan och ser fortfarande väldigt nöjd ut. Eller kanske skadeglad. Hehe!

-Ja, alltså det kan ju ha hänt att jag liksom typ ”missat” kallelsen till utbildningen. Som är obligatorisk.

Kollegan frustar till; missat?? Och så ett asgarv!

-Ja, jag sa det inom citationstecken, faktiskt, svarade en lätt stressad Nettis.

När hon sen fick en ny kallelse så fanns det enbart det här tillfället kvar, som var på engelska eftersom det var för de chefer som jobbar på vårt företag i de andra länderna där vi finns. Och utbildningen är inte bara att sitta och lyssna, utan man delas in i grupper och ska diskutera och prata en massa själv oxå.

Jag och kollegan funderade på hur vi skulle lyckas hacka Nettis dator så att vi kunde se detta. Och, framför allt, höra!! Kanske sända det på skärmarna på kontoret?? 🤣

Som ni märker är vi alltid väldigt stöttande och peppade mot varandra på vår arbetsplats. Det är en del av företagskulturen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s