Lättad!!

Jag avskyr att besiktiga bilen. Jag har ju ingen aning om ifall allt är som det ska om det inte är något väldigt uppenbart. Som att den inte startar, eller så.

Dessutom sa killarna som la om till vinterdäck att 2 av sommardäcken var riktigt dåliga, det ena var det en bubbla på. Så jag behövde byta dem till den här säsongen. Och då var det ju långt kvar. Det är det inte längre….

Kollade med en kompis som hade 2 däck till salu, men det var fel dimension (eller vad det heter… storlek??). Så jag har gruvat mig för det här, att besiktiga och få tag i däck. Idag hade jag tid för besiktning så jag tänkte att jag tar allt på samma dag! Efter frukost ringde jag verkstan där jag brukar lägga om däck och frågade om de hade 2 begagnade kanske. Nej, men han kunde beställa 2 nya, som kommer imorgon. Ja, vad fasiken gör så, sa jag. Jag orkar inte ringa land och rike runt och leta efter begagnade som jag kanske ändå inte får tag i. Så han sa att jag kunde komma förbi med däcken idag, så lägger de över de nya på mina fälgar imorgon. Toppen, 1 sak avklarad!

Ner till garaget och lastade in alla 4 däcken i skuffen. Jag tänkte att det är lika bra, så ser de vilka det är som behöver bytas. Och sen åkte jag till Clas Ohlsson för att hämta vattenreningstabletterna jag beställt. Och de hade 20% på allt för medlemmar idag. Så jag kollade lite, och hittade såna där självvattningsprylar. I plast, för de i glas blir som brännglas ju. Bra, så det tog jag. Och, sen hittade jag en läslampa som man klämmer fast i t.ex. en hylla. Sen jag gjorde om i sovrummet har jag inte tyckt det varit bra med lampan på sängbordet.

Jag vill få ljuset uppifrån, så jag kan ligga på båda sidor och läsa. Så den här blev toppenbra!

Okej, sen var det dags att åka till besiktningen. Kom dit lite tidigt, men fick ändå komma in direkt. Oj, annars har jag alltid fått vänta. Nu var jag klar innan min bokade tid, t.om. Och, bilen gick igenom UTAN ANMÄRKNING!!! Åh, en sån lättnad! Tänkte att det skulle kunna bli nån dyr reparation plus däcken, men det slapp jag alltså. Yeeeiii!

Nu är jag så nöjd med min lediga förmiddag! Nu ska jag äta och läsa en stund innan jag börjar jobba.

12 reaktioner på ”Lättad!!

 1. Sen jag skaffade läsplatta behöver jag inte fundera över lampa. Behöver inte ens ha glasögon (närsynt är mitt första synfel). Man ställer in ljus o teckenstorlek o läser på. Underbart. Mindre underbart är att jag blev tvungen att köpa 4 nya sommardäck.

  Gilla

 2. Med en far som kan allt om bilar måste du veta att bra däck är bra grejor. Om man vill stanna å såna grejor. Puss på dig kompis.

  Gilla

 3. Däck eller andra bilrelaterade kostnader 👎🏻
  Skönt att bilen gick igenom 🙂
  Fiffigt m sån där klämlampa :🤩

  Gilla

 4. Men tack för den iden. Hann in på Claes Olsson på nätet och köpte dom där bevattningsgrunkorna. Betalade 6 minuter innan erbjudandet gick ut. 🙂
  Grattis till besiktningen. Min tur om 2v.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s