Tanden

Igår skuttade jag upp till centrum och in till tandläkaren efter jobbet. Nu skulle den nya tanden sättas fast!

Tandläkaren trycker dit tanden och frågar; -Känns det bra? Eller spänner det?

2 frågor, som skulle ha olika svar. Och jag har alltså munnen på vid gavel med hans 2 händer i munnen.

-E änger, säger jag. Typ.. -Det spänner, frågar han? -Aaa. Så han tar ut den igen, och slipar eller vad han nu gör, och så in med den igen. Bättre, men det spännde fortfarande.

Men till slut så kändes det bra! Och då kunde han släppa den och blixtsnabbt var så klart tungan där. Så ovant att ha en hel tandrad!

-Men det känns som om det är ett hål i den, sa jag tveksamt till tandläkaren. Han skrattade och sa att jag har rätt, det är ett hål där han ska skruva fast tanden. Sen ska han stänga det hålet. Aha, som jag funderat på hur den skulle sättas fast! Jag har tänkt att man kan ju inte skruva runt hela tanden. Och nej, det skulle man ju alltså inte heller!

När allt var på plats och hålet igensatt så fick jag kika i en spegel.

Och så visar han hur jag ska göra rent, det är lite pill just där. Sen är det klart och jag tackar så mycket och vi säger hej då.

Jag handlar lite och beger mig sen hemåt. När jag sitter och äter så ringer mobilen. Hemligt nummer, så jag svarar inte utan tänker (som alltid) att vill de nåt så lämnar de ett meddelande. Nix, inget meddelande. Säkert nån försäljare tänker jag och äter vidare. Det ringer igen, oxå hemligt nummer. Envis typ, alltså.

Inget meddelande nu heller. Men så ringer det en 3:e gång och nu från Folktandvården. Jaha?? Så då svarar jag så klart. Det är tandsköterskan. -Det var ju en kostnad den här gången, säger hon. -Va, men jag har ju betalt allt, redan, sa jag förvånat. -Det var väl hos Eastman, frågade hon. Ja, det stämde ju. Jaha och nu skulle själva tanden och arbetet med den betalas, 8 000 kronor. -Eeehh, jag bad ju om ett kostnadsförslag för att kunna bedöma om jag har råd, och den summan är betald.

Sköterskan säger att det var hos Eastman, för själva implantatet. Som jag ju, självklart, trodde innebar tanden. Tandimplantat säger man ju. Men nähä, det var enbart själva skruven eller vad det nu är som opererats in. Väldigt otydlig information, tycker jag! Att lämna ett kostnadsförslag som inte tar med hela kostnaden. Det är ju just tanden som jag ville ha, så den var inget tillval eller nåt jag kunde välja bort.

Så nu kommer en faktura på 8 000 kronor som ska betalas inom 30 dagar. Hej då, semesterkassan….

Så säg den lycka som varar?! Först var jag ju så glad för tanden, och funderade på hur jag skulle fira. Sen damp jag ner på jorden igen, kan man säga. Men visst är jag ju så klart ändå nöjd med att ha alla tänder på plats igen. Så det är jag ju nöjd med. Jag är bara mindre nöjd med att inte hela kostnaden var med i kostnadsförslaget, eller i alla fall tydlig information om det. Det är ju bara tur att jag faktiskt kan betala.

Idag är det i alla fall sol och klarblå himmel.

Men som sagt, säg den lycka som varar… På radion säger de att det ska komma skurar framåt dan. Jaha ja….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s