PostNord

I lördags beställde jag kläder från Zara. Fick en bekräftelse direkt på beställningen, och på söndag en bekräftelse att ordern börjat packas.

I veckan fick jag sms från PostNord att nu skulle paketet levereras. Toppen!

Sen kom ett nytt sms att nej, leveransen var avbokad, jag får nytt besked när den kan göras. Jaha.. Ja ja, bara att avvakta alltså.

Några dagar senare kommer ett sms att nu kan jag boka leverans. Klickar på en länk och får alternativ på tider det kan levereras hem till dörren. Väljer fredag.

Men nä, får sen ett nytt sms att det inte kommer levereras, jag ska avvakta nytt besked. Hör inget mer över helgen, så efter jobbet igår letar jag rätt på telefonnummer till PostNord och ringer upp. Din plats i kön är nummer 86. Och ingen beräknad tid hur lång väntetiden kan bli. Sätter på högtalaren och fixar middag. Äter middag. Tar hand om disken. Kollar på TV. Drygt en och en halv timme senare svarar en Mikael. Jag förklarar att jag undrar när paketet kan tänkas komma, och var det är nu. För det gick inte att spåra, som det gör ibland.

Han ber mig och leverans-ID trots att jag redan knappat in det innan jag satt i kö. Okej, han får så klart det. Och sen säger han att leveransen tyvärr är försenad. Jo, så mycket vet jag ju redan, men var är det nu? Och jag skulle gärna vilja att det kommer till mitt vanliga utlämningsställe och inte till dörren. Jag tänker att eftersom jag inte vet alls när det kommer så känns det säkrare så det inte står i farstun länge.

Han kan inte varken se var det är nu, eller ändra vart det ska levereras. Ändra leverans kan man bara göra när det ankommit Järfälla. Och när jag får sms så finns det i Järfälla säger han. Jaha, men bör det inte ha funnits i Järfälla när jag fått sms tidigare. Jo, säger han tveksamt. Men, du säger ju att det inte finns i Järfälla nu?? Nej, det stämmer, men om du bara avvaktar så får du sms när du kan boka ny leverans.

Så där håller vi på, kommer i gen vart och det är totalt ologiskt. Till slut ruttnar jag och ber att få kontakt med en ansvarig. Det här är inget chefsärende, jag kan inte koppla dig till en chef nu, svarar han. Nej, okej, men tala om för mig hur jag får kontakt med en ansvarig då. Det här är inget chefsärende upprepar han. Tycker du, men jag vill få kontakt med en ansvarig, säger jag igen.

– Vad tror du en chef kommer säga som inte jag redan sagt, frågar han då. Jag upprepar att jag vill veta hur jag kan få kontakt med en ansvarig. Du kan lämna en synpunkt, säger han då. Det gör du på vår hemsida. Jag säger att det snarare rör sig om ett klagomål. Han upprepar bara att jag ska gå in på hemsidan och lämna en synpunkt. Det har rätt tidigt i samtalet framgått med tydlighet att han bara vill avsluta samtalet. Han låter så uttråkad, jag är bara jobbig.

Det är sedan inte lätt att hitta hur man ska göra för att få kontakt via hemsidan, kan jag tala om… Till slut, efter många klick lyckas jag hitta ett kontaktformulär. Där skrev jag alla turer och att jag vill få kontakt.

Så, efter mer än 1 vecka från beställningen (som alltså är inom Sverige), efter drygt 90 minuter i telefonkö, ett samtal med kundtjänst-Mikael som inte hade några svar på nånting, letande på hemsidan jag vet inte hur länge så är jag inte ett dugg klokare och vet fortfarande inte när (om?) paketet kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s