Minisemester

F’låt för bloggtorka! Jag hat njutit av härligt sällskap och bara haft det bra.

I onsdags efter jobbet tog jag upp en utefåtölj från källaren, fällde baksätet på bilen och packade in den och helgväska i bilen. Bord och den andra fåtöljen hade forslas till landet tidigare.

Sen åkte jag till Farmor (Ls mamma) och efter lite meckande och fixande stuvades även hon och hennes väska in i bilen. Sen åkte vi till landet där M och L redan var på plats.

Solen sken när vi kom, och det är så härligt att komma ut till torpet vid kanalen och fina vänner. Farmor bor hos MochLsdotter och jag hos M och L.

På torsdagen for M och jag in till Köping och kikade runt i lite affärer, fikade och åt sen lunch/tidig middag. Vår tradition sen många år dagen före midsommar. Jag hittade en klänning på Ica Maxi.

100% viskos och så skön!

Och så hittade jag en söt mobilväska/plånbok. Lite somrigare än min svarta.

Köpte även en luftkylare på Ica Maxi.

Man fyller vatten i en behållare på ena sidan, och så är det en fläkt. Hade den vid sängen inatt, men antingen så hade jag behövt ha mer ”styrka” på fuktigheten för att det ska kyla mer, eller så funkar det inte så bra. Det kändes mest som en vanlig fläkt. Men jag hade på lägsta fuktighet så jag ska testa att öka i natt så får vi se. Men som fläkt funkade den fint, i alla fall! Lite tystare än den fläkt jag har.

På midsommarafton solade jag på förmiddagen.

Strålande sol från klarblå himmel. Minns knappt en midsommarafton när vädret varit så bra förut!

Framåt dagen så klädde vi på oss sommarklänning och knatade över till MochLsdotter med familj. På deras tomt finns skugga och det fläktar mer där.

MochLsson och MochLssonsflickvän. De hade ordnat 5-kamp. Vi hade så skoj! En gren var att man skulle kasta så många saker som möjligt i en korg.

Självklart välte korgskrället, med öppningen ifrån oss! Hahaha! Men laget jag hörde till hann få i 2 saker innan den välte, de andra 2 lagen hann bara få i 1 var. Hehe!

Så mysigt att sitta ute, äta Ms inlagda sill och en massa gott, vid fint dukat sommarbord.

Självklart åt vi jordgubbar till efterrätt. Och kladdkaka.

När myggen började komma så var det dags för oss att promenera tillbaks till vår stuga.

Lördagen tillbringade jag ömsom i solstolen och ömsom med dopp i kanalen. Varmt som 17! Även i vattnet.

På lördagen kom MsochLsdotter led familj till oss på middag. Och efter maten tyckte tjejerna att vi skulle ha disko. Så MsochLsson tog ut högtalare på tomten och så blev det dans.

Inget svettigt alls i hettan… Men kul var det!

Igår var det dags för hemfärd för mig som ska jobba idag. Men in i det längsta drog jag mig. Låg i solstolen och badade och läste bok. Och babblade med M så klart. Men efter middagen, vid 18.30 så var det dags. Då packade vi in en del grovsopor och min packning i min bil. Farmor hade åkt med MochLsson strax innan.

Sen åkte jag hemåt och tänkte att så dags skulle nog den värsta trafiken ha lagt sig. Och det stämde nog, även om det var lite kö en bit.

Stannade och köpte mjölk när jag närmade mig hemma. Sen till återvinningsstugan med det jag fått med från landet. Sen hem.

Och hur det än är så är det skönt att vara hemma. Även om jag gärna hade stannat kvar hos M och L!

2 reaktioner på ”Minisemester

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s