1 dygn med Systeryster

I somras fyllde min syster 40. Då var de bortresta så jag bara skickade ett grattis och att hon skulle boka 10 september.

Igår var det alltså dags! Jag hade bokat in oss på Ellery beach club på Lidingö. Incheckning var kl 15, men vi tänkte att vi åker dit tidigare och bara hänger innan vi får rummet. Men när vi kom redan innan 14 så var rummet klart, så vi knatade upp med väskorna.

Litet, men väldigt mysigt rum! Vi bytte om till badkläder, drog på oss badrockar och flipflop som ingick.

Ingen av oss har så stora fötter….

Vi knatade ner och satte oss i en härlig säng i ett varmt rum vid 1 pool. Där fanns 1 knapp som man tryckte på så kom personal så man kunde beställa dricka. Så Systeryster beställde bubbel och jag ett glas vitt.

Vi satt länge där, babblade, skrattade, sippade vin och bara mös! Sen knatade vi ner till havet.

Det fanns flera pooler och en bastu vid en av poolerna och en nere på bryggan vid havet.

Ingen av oss var så sugen på att basta men jag ville så klart doppa mig i havet. Helt underbart skönt!

Sen knatade vi upp till en av poolerna och la oss på en annan skön bädd och beställde varsin Aperol Spritz och tempurashrimps med chilimayo. Alltså, de var SÅ goda!

Det var, som ni ser, inga andra där när vi kom. Men efter ett tag fylldes det på och tillslut var alla bäddar upptagna och poolen full. Perfekt väder, lagom varmt att ligga ute med badrocken på!

Vi fortsatte babbla och skrattade så mycket att de i sängen bredvid vår frågade om de fick veta vad som var så kul. Det vi just då skrattade åt var att jag tagit av min blöta bikini, och sa att jag höll på att glömma att jag var naken under badrocken. Vilken syn om jag tagit av den för att gå i poolen, och då upptäckt att bikinin inte var på. Både syrran och de tyckte att jag skulle göra det. Men nähä, det gjorde jag inte! Vi satt länge och väl där, fnissade, kollade på fok och babblade. Så himla mysigt.

Sen gick vi tillbaka ner till havet och jag badade en sväng igen, innan vi gick in till poolen där vi låg först. Systeryster gick ut till baren och köpte oss varsin drink.

Riktigt varmt både i rummet och i vattnet, så vi satt i poolen ett bra tag. Och sippade på de goda drinkarna. Så lyxigt, kul och härligt.

Till slut masade vi oss upp på rummet i alla fall. Där tog vi en miniflaska rosé ur minibaren och sippade på medan vi piffade oss lite och drog på oss kläder igen.

19.30 hade vi bokat bord på en av restaurangerna.

En black beauty och en lady in red intog middagsbordet.

Vi kollade omgivningen lite innan vi gick till restaurangen. Det var så himla fint överallt, både inne och ute!

Härliga sittgrupper på flera olika platser och varma brasor här och där

Maten var kanongod!

Jag tog tempurashrimps igen. To die for!

Vi har så himla kul ihop när vi umgås. Jag har verkligen världens bästa syrra!

Efter middagen köpte vi med oss varsin strawberry daiquiry och tog med upp på rummet.

Det är ju, som alla vet, viktigt att matcha drink med outfit!

På rummet drog vi av oss finkläderna igen och kröp ner i de supersköna sängarna med våra drinkar. Efter en stund känner jag att mina fötter sticker ut utanför täcket.

Jag: -Vad korta täcken de har här! Jag är ändå bara 1.54, och inte ens hela mig täcker det!

Systeryster: -Vänd på det, täcket är dubbelvikt och ligger på tvären!

Vi skrattade hysteriskt åt det. Också…

Efter en helt underbar, mysig och rolig dag somnade vi som 2 sessor i det supersköna sängarna.

När vi skulle ner och äta frukost så bestämde vi att man måste kunna ha badrocken på, många bör ju göra så. De ska till poolerna eller nån behandling efter ju.

Så vi knatar ner till restaurangen i dem och de för stora flipflopsen. Vi konstaterar SNABBT att ALLA andra är påklädda. Bara vi kommer hasandes i våra badrockar… mmm, det kändes lite konstigt, kan man säga. Men inte tillräckligt konstigt för att vi skulle gå upp och byta om.

Frukosten var heeelt fantastisk! De hade allt man kan tänka sig, massor att välja på. Så gott och fräscht allting! Supertrevlig personal överallt. Så vänliga och hjälpsamma.

Sen gick vi upp på rummet och packade ihop våra saker. Med sorg sa vi hej då till vårt lilla rum. Sen skulle Systeryster på en behandling i spaet, och jag lämnade min väska i bagagerummet och checkade ut. Och betalade för hela kalaset. Så skönt att bara sätta upp det på rummet och slippa hålla på och betala allt vartefter. Medan Systeryster fick hudvård och kroppsbehandling satte jag mig med min bok ute och bara njöt av friden.

Varmt och skönt, doft av hav i luften, helt stilla och så lugnt. Jag njöt av det den en och en halv timmen Systeryster njöt av sin behandling.

När vi sen satte oss i bilen så styrde vi kosan till en annan del av Lidingö. Vattenverket vid Kottlasjön var målet. Ett så mysigt ställe beläget precis vid vattnet! Där satt vi ute och åt lunch och drack en kaffe. Och babblade och skrattade vidare.

Vi sa båda 2 att det här ska vi göra om! Ellery beach kan jag verkligen rekommendera, det fanns inget att klanka det minsta på. Så fint och så bra på alla sätt! Och Vattenverket kommer vi oxå besöka igen, helt klart.

Sen var vårt dygn över, tyvärr. Vi hade gärna kört det i slowmotion men vi hittade inte den inställningen. Typiskt!

När jag skjutsat hem Systeryster så åkte jag hemåt, och på vägen stannade jag och röstade.

En viktig skyldighet, och en stor förmån att få göra!

2 reaktioner på ”1 dygn med Systeryster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s