Jag krymper!

Att man sjunker ihop och blir kortare när man är äldre, det visste jag. Men att det skulle börja redan var jag inte beredd på!

Systeryster hävdar att hon blivit längre. Hon mätte sig och det visade sig att hon var längre än hon varit tidigare. Jaha, och den längden har hon tydligen snott av mig! När vi kramas så har skillnaden mellan oss känts större än tidigare. Till hennes oerhörda glädje…

I lördags så ställde jag mig mot en dörr och Toyboy la en bok på mitt huvud och ritade ett streck på dörren. Jag får erkänna att jag sträckte på mig allt jag kunde!

Han mätte sen med tumstock och det blev trumvirvel 1 meter, 53 centimeter och 2 millimeter. Och de där 2 millimeterna de var väl för att jag sträckte på mig allt jag kunde. Så, 1.53 alltså. Jag har ju alltid varit 1.54.

Ja, inte alltid förstås. Jag var bara 45 cm när jag föddes. Men jag växte ju, och när jag vuxit klart var jag 1.54.

Så uppenbarligen har jag alltså börjat krympa. Min fundering är att om jag redan, vid 58, börjat krympa. Hur kort ska jag bli? Vid 80 är jag 1.40 då?

2 reaktioner på ”Jag krymper!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s