Fötter och vikarie

Jaha, igår träffade jag ortopeden. En jättetrevlig man. Som var fascinerad av att mina fötter är så små. Ja jo, de är ju det.

Och så kollade han på dem båda två och klämde lite. Och konstaterade att jag, tydligen, har Mortons på båda fötterna. Eeehh, jaha…? Det är en nervknuta, sa han. Aha! Det förklarar varför jag ibland, men inte särskilt ofta som tur är, har skitont i några tår i varje steg. Det ÄR en nerv i kläm! Men jag känner bara av det på höger fot, inte alls i vänster. Och så pass sällan att jag sa att det inte är något som behöver fixas än i alla fall. Men det var ju bra att få veta vad det är, och att det enkelt går att fixa.

Men varför nöja sig med det? Jag sökte för, vad jag trodde var Hallux Valgus. Men har uppenbarligen Mortons och i min onda led är det troligen mest artros, så en kombination av Valgus och Rigidus. Så 1 åkomma blev snabbt 3. Direkt efter besöket knatade jag till röntgen. Han ska kolla bilderna och ringa mig senare idag och troligen bokar vi operation då.

Chefen för teamet jag hoppar in och vikarierar i mellan varven skrev igår och frågade om vi kunde stämma av en sak. Jag tänkte att jag kanske gjort nåt tokigt när jag suttit med det jobbet. Men nä, tvärt om! Hon hade fått så bra feedback angående mitt jobb. Kul! Och nu har en i det teamet blivit sjukskriven, till att börja med i 3 veckor. Så hon undrade om jag vill hoppa in. Och det vill jag ju gärna! Så med start idag vickar jag i samma team som Lila numer jobbar i.

2 reaktioner på ”Fötter och vikarie

  1. Att det enkelt går att fixa Mortons, vad fick du för saker att göra då? Jag har det själv och bara hört/läst att pelott kan underlätta men annars finns inget att göra utom att hoppas på att det ger sig – någon gång i framtiden. Om man inte opererar då men det verkar vara rätt osäkert hur bra man blir.

    Har du fått några mirakeltips får du gärna dela med dig! (Håller tummarna.)

    Gilla

    1. Nja, det han sa var operation. Och att det är en enkel operation där man tar bort nervknutan. Då försvinner smärtan men man förlorar även känseln precis där. Annars så förstod jag det som att det blir bra. Han sa precis så; Det är enkelt fixat!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s