Roadtrip

I lördags mitt på dagen kom M och L och hämtade mig. Vi skulle åka till världsmetropolen Arboga!

L hade önskat att vi skulle ha picknick på vägen dit, istället för att äta på nåt snabbmatställe. Så M stekte ägg, kokade kaffe och packade ner i en korg med en duk så vi skulle ha det fint. Solen sken och vi babblade glatt i bilen.

Ungefär halvvägs sa vi att vi kanske skulle börja kolla efter nån mysig rastplats. L kör, och svänger av från motorvägen. Och in i ett industriområde. -Men, tror du det finns nåt mysigt ställe här, frågar M. -Nää, det gör det nog inte, svarar han. Men så får han syn på det, i hans tycke, perfekta stället!

Jaha, så vår ”vackra” utsikt bestod av en skrot, ett antal kontainrar och byggnader. Duken låg på ett elskåp. M och jag bara skrattade och skakade på huvudet. Men mackorna och kaffe var gott, det var ju huvudsaken.

Sen åkte vi vidare. När vi kom till Arboga åkte vi inte till stugan, som vi ju annars gör, utan in i stan. Till Stadshotellet närmare bestämt. Där fick vi 2 rum, 1 till.mig och 1 dubbelrum till M och L. M gick med mig till.mitt rum och vi inspekterade rummet och lämnade min väska. Sen upp till 3:e våningen. -Vilket rumsnummer fick ni, frågar jag. -Hmmm, jag tror det var 332, säger M. Vi kollade hela våningsplanet, men hittar inte det numret. -Du får knacka på alla dörrar och fråga om du bor där, säger jag. Och så skrattar vi! Men M ringer L så han öppnar dörren till deras rum.

Sen knatade vi ner allihop och köpte öl (L) och 2 glas vin (M och jag) och satt och babblade ett tag.

Det är en vacker gammal byggnad som hotellet är i.

L går ut och röker och M får samtal från barnbarnen. När L kommer in säger han till mig att det är livemusik tvärsöver gatan. Så när M ger luren till L berättar jag det för M och vi bestämmer att då går vi ju dit i stället eftersom vi ändå druckit upp. Så vi tar på oss jackorna. L ser förvånat på oss: -Vart ska ni? Tvärsöver gatan, svarar vi. Varför det, säger han frågande. Ja men, du sa ju att det är livemusik där. -Ja, men inte nu!

Nähä, det lät ju så. M och jag skrattade igen. Men så sa vi att vi ändå kan gå dit. Det är Stadshuskällaren som ligger där, och vi har aldrig varit dit. Så vi går. När vi kommer dit står en ung kvinna vid dörren. Så vi går fram, och hon säger förvånat att det är låst. Jaha, så nu hänger vi bokstavligt talat på låset. Så desperata att komma in nånstans har vi nog aldrig varit tidigare. Men vi babblar en stund med henne, som visar sig vara garderobiär och ska in och jobba. När en man öppnar så tittar han förvånat på M, L och mig. Vi öppnar 17.30, säger han. Jaha, okej, vad är klockan nu, frågar vi. 16.50 var hon visst, så vi gör oss beredda på att gå tillbaka till hotellet. Men kom in ni, något att dricka får ni gärna, men köket är inte öppet än, säger han då. Hur snällt var inte det?!

Så vi går in i baren och beställer varsin drink.

Plötsligt frågar L : – Har du högtrycksstrumporna på dig, M?? M och jag bryter ihop av skratt!! -Ja men vad heter det då?? Lågfärsstrumpor?? Alltså tårarna sprutade vid det här laget! Och vi vägrade säga vad det heter. Det närmsta han kom var kompromisstrumpor.

Efter en stund var det dags att gå till 2 skator för middag.

Vi åt en medeltidstallrick.

När vi ätit klart skulle vi gå en teaterrunda, Skymning över Arboga. Så vi blev upphämtade av en gråbroder.

Så annorlunda att gå i Arboga när det är mörkt. Normalt sett är vi bara här när det är ljust.

Arboga teatersällskap spelade upp historiska händelser på olika platser runt om inne i stan. Och publiken följde en vägvisare till varje ny plats. Annorlunda, och rätt trevligt.

1 timme och 45 minuter senare var föreställningen över. Och vi knatade tillbaka till Stadshuskällaren. Där var det nu betydligt fler människor än när det enbart var vi och personalen. Efter ett tag flyttade vi in i ett annat rum, med stort dansgolv och en liten scen. Dags för livemusiken att börja! Det var Jan Johansen som uppträdde.

Det är alltså inte en av smurfarna, fast man kan tro det på bilden.

Efter en stund gav jag upp, M och L stannade ett tag till. Men jag gick tvärs över gatan och in och la mig på rummet. Somnade som en stock så fort jag la mig!

Mötte M och L i frukostmatsalen på morgonen sen.

När vi ätit, babblat ett tag och packat ihop oss så åkte vi och kollade till torpet innan vi åkte hemåt igen. Vi hade haft ett kul och annorlunda dygn ihop!

Hemma bara lämpade jag in väskan, sen satte jag mig i bilen mot Långtbortistan. Plockade upp Systeryster på vägen och sen åkte vi till Pappsen och firade honom på Farsdag.

När vi fikat och kramat om Pappsen körde jag hem syrran, och sen hemåt. Handlade på vägen, och sen bara hem till soffan. Jag var rätt mör efter en intensiv, men kul helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s