Blä, mer snö

Igår var jag tvungen att gå och handla. Snö eller inte. Så jag pulsade upp till centrum och sen snabbt hem igen! Hua! Och idag är det ännu mer snö, och inte skottat eller plogat på gångvägar. På gården, där inte så många gått ännu fick jag verkligen pulsa!

Läste igår att Hédi Fried avlidit.

Hon var en av de sista ögonvittnena som kunnat berätta vad nazisterna gjort under 2:a världskriget. Som berättat hur det var i Auschwitz. Vad hon själv utsatts för och vad hon sett andra utsättas för. Hon har föreläst och skrivit böcker och varit med i debatter. Och skrämts av utvecklingen i vårt land. Att folk förnekat förintelsen.

Nu har hennes röst tystnat, men jag hoppas att vi minns. Att andra för hennes ord vidare. Och att Hédi nu har frid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s