Tomteverkstad

Igår tog jag fram inslagspapper och snören för att slå in julklappar.

Men jag hann bara börja så messade Nettis och frågade vad jag hade för planer för dagen. Hon klättrade på väggarna hemma. Hon hade varit hemma med förkylda barn, samtidigt som hon jobbade, i flera dagar. Hon behövde shoppingterapi! Så klart jag ställde upp!

Så hon kom och hämtade mig. Jag passade på att be henne kolla vilken av lamporna på min bil det är som inte funkade. Svårt att kolla själv i bak… När hon kunde se vilken det var så var det bara det lilla problemet hur man skulle komma åt själva lampan. Jag (alldeles själv!) hade fått loss hela lyktan, men sen då? Vi ringde upp Nettis pappa, som är bilmekaniker, på videosamtal. Och det var inte så svårt, man tog loss hela, ja vad det nu kan heta. Så sen tog vi med den trasiga lampan och gav oss iväg.

Vi funderade på om vi skulle åka till Kista centrum men kom överens om att nää. Där är det skjutningar och annat stök lite för ofta. Så det fick bli MOS.

-Så, nu ska vi handla! Jag vill ha många kassar att bära, sa Nettis och nästan gnuggade händerna. Vi började med juldekorationer. Via videosamtal fick Bäbis och Korven välja varsin julkula. Det gör de varje år, men i år var sjuklingar alltså med via mobil.

Sen mot kläder! Now we’re talking! Jag ville ha en ny fin klänning. Tog med några till provrummet. En såg inte klok ut på. Nästa var fin! Och den tredje, den var väldigt fin! Satt som sydd till mig!

Ärmarna och högts upp är genomskinligt tyg. Jättefint! Den fick alltså följa med hem!

Sen var det dags för lunch, och det blev tapas. Mmm, så smarrigt!

Sen fortsatte vi shoppingracet. Nettis hittade massor av kläder. Tröjor och byxor i olika färger. Hon har ett par av de byxorna och älskar dem, så nu blev det 2 till i andra färger.

Bäbis ringde och frågade om Nettis köpt julklappar till henne. -Nej, jag har bara handlat till mig själv, svarade hon. Bäbis skrattade gott för hon trodde den ömma modern skojade.

In i nästa affär, där vi hittade kläder som vi båda ville prova, så vi gick in i ett stort provrum och så av och på med kläder och bytte med varandra. Där hittade jag ett par byxor som satt perfekt. Till och med lagom långa! De var alltså tänkta att vara kortare, så på Nettis slutade de ovanför fotknölarna. Men hon vill inte ha så korta byxor, men jag köpte dem!

De satt perfekt på mig!

Nettis hittade några tröjor till, som var fina. Sen köpte hon faktiskt några julklappar. Både till barnen och till Toyboy.

Nu kändes det som om vi gått flera mil, så vi satte oss med varsin latte och vilade en stund. Sen gjorde vi ett sista ryck! Hittade jättefina kläder till Korven som hon ska få i julklapp. Zara har så fina barnkläder!

En sak vi reagerade på var att 3 olika personal i olika butiker pratade ingen svenska, de pratade engelska. Lite konstigt att jobba i butik utan att kunna språket, kan jag tycka. Vi pratar engelska förvisso, men alla gör ju faktiskt inte det.

När vi sent om sidor var klara så stannade vi på en mack och köpte en ny lampa. Och sen satte vi i den, jag satte mig i bilen och satte på tändningen och Nettis kollade så att det lyste. Och ja då, det funkade! Så då meckade jag ihop lyktan igen! Phu!

Nu var klockan nästan 21, och jag var helt slut. Vinkade av Nettis, och gick hem och slängde mig i soffan.

Det var en väldigt trevlig spontanshopping, dock!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s