Julafton och Juldagen

Vi vaknade till en vit jul! Rejält med frost på alla träd och buskar och ett litet lager snö på marken och strålande sol! En riktigt vacker dag!

Vi packade in övernattningsväskor, julklappar och mat i bilen och sen fick vi knappt plats själva. Men tillslut var allt inklusive vi i bilen och åkte ut i skärgården till Svågerns mamma och man. Dit kom sen även hans båda systrar med sina respektive och 3+2 barn. Och den ena systerns mans bror och mamma. Och en hund, en supersnäll och go schäfer! Så vi var en salig blandning!

Så mysigt! Och Anette, Svågerns mamma, hade pyntat så himla fint med en massa tomtar överallt och tända ljus.

Det var verkligen stämningsfullt och vi hade så himla både kul och trevligt!

Självklart kommer tomten.

När han gått fortsatte vi att dela ut resten av alla klappar. Puddingsrna var jättenöjda med dem de fick av mig. Och även det andra. Alla barnen verkade nöjda.

Så himla mysigt med en massa barn som river upp paket och skiner upp när de ser vad det är!

Sen dukades julmaten fram.

Mmm, det var SÅ gott! Alla åt så det sprutade ur öronen. I alla fall kändes det så.

Och sen bjöds vi på en drink som tydligen var tradition i Peters, Anettes man, familj; whiskey och bananlikör.

Varje jul dricks den drinken. Jag bara funderar på vem 17 så kom på att blanda just det? Fast det är klart, ska man få i sig whiskey så måste ju vad som helst funka att blanda med. Varje förändring är en förbättring.

De större barnen roade sig själva. Spelade spel tillsammans bland annat. De mindre lekte med sina julklappar och vi vuxna kollade på Tomten är far till alla barnen och satt och babblade och drack lite bubbel. Så mysigt och många skratt! Vid 00.30 tror jag det var smög jag i säng och strax efter kom både Systeryster och Svågern. Jag sov på en madrass i samma rum som dem. Och jag tror Svågern måste ha drömt om julmaten. Jag vaknade av att han låg och tuggade så tänderna klapprade samtidigt som han smaskade. Hahaha!!

På morgonen åt vi frukost tillsammans och satt och babblade ett tag innan vi packade ihop oss och åkte tillbaka hem till Långtbortistan.

På kvällen åkte vi över till Bror och Svägerskan där även Fastersstorfina med familj var. I vanlig ordning bjöds det på smarrigheter! När vi kom fick vi gluhwine, ost och kex, pepparkaka med ost och fyllda krustader. Mmm, så himla gott! Sen till middag var det porterstek, Styvmors recept, med världens godaste sås och precis som Styvmor kokade Bror både ris och potatis så att alla får just det de vill ha. Så himla gott!

Gammelfastersfina fick sin ena gammelfaster att pyssla med henne.

Det degades (alltså, det är så klart att baka med play doh, fattar ni väl?) målades med vattenfärger och skapades med flitärtkulor och toarullar. Systeryster gjorde ett par glasögon.

Själv var jag kvällens chaufför och for hit och dit med Puddingarna för avlämning hos kompisar och sen hämtning. När jag hämtat Storpudding så var klockan så pass att jag sa att jag inte skulle komma tillbaka utan stanna hemma med Storpudding och gå och lägga mig. Det var okej, de skulle ta taxi när de skulle hem. Trodde de ja… Fanns inte en taxi att få tag i! Så chauffören fick dra på sig paltorna igen och åka och hämta hem Systeryster och Svågern med! Men det var det värt, för Bror hade gjort en matlåda, modell stor, till mig och skickat med dem. Hur gulligt och omtänksamt är inte det?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s